A szombati napon rendezik az elődöntőket Stuttgartban. A párosítások jól is alakultak,mert így a döntő eltérő stílusú játékosok küzdelmét vetíti előre. Hiszen az első elődöntő inkább a technikáról és ügyességről fog szólni addig a második elődöntő a nagy adogatások és a gyors pontok összecsapása lesz.

Jan Lenard Struff és Hubert Hurkacz találkoznak délután.

Meglepő volt nekem,hogy a lengyel az esélyes a bukik szerint. Az idei szezonja elég pocsék Hurkacznak nem igazán találja önmagát. Ezt az sem indokolja,hogy salakon sose volt jó,mert az azt megelőző kemény pályás szezonban is csúnya fiaskókat gyűjtött be. A sorsolása egy álom volt ezért is érthetetlen,hogy mire ez a favorizálás. Az első körben a 100-on kívüli Watanukit kapta akit csak kínkeservesen döntő szett tie breakban tudott csak legyőzni. Azt kell mondani ráadásul,hogy a japán megérdemelte volna a sikert a mutatott játék alapján. A második körben O’Connell állta útját aki nem egy olyan kaliberű játékos akivel valaha számolni kell,mert egyszerűen nem egy jó képességű egyén.Ezért is írtam,hogy ennyi elég volt egy elődöntőhöz?!

Ezzel szemben a német már három meccset játszott és szettet sem veszített. Végtelenül koncentráltan játszott mind a három találkozóján. Az első és második fordulóban is 7 alatt tartotta a ki nem kényszerített hibák számát. Persze Gasquet ellen sem özönlöttek az ellőtt labdák,mert tíznél megállt ez a mutató. Persze emellett rengeteg nyerőt láthatott a hazai publikum. Az a hit és fókusz amely jellemezi a németet az elmúlt időszakban egyszerűen fantasztikus. Ahogy említettem csak a nagy négyestől láttam ilyen eltökéltséget. Ezt minden tornán nem képes megtenni,mert nyilván fárasztó mentálisan. Azonban ha elkapja a fonalat megállíthatatlan.

A végső győzelemre egyértelműen nálam a német a favorit. A lengyel pedig önbizalom terén szerintem elég mélyen van. Struff pedig élete szezonját futja. Szerintem nem kérdés,hogy a hazai közönség nagyon boldog lesz a meccs végén.

Struff, Jan-Lennard - Hurkacz, Hubert: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp