A válogatott meccsek mellett Spanyolországban a szemek a LaLiga 2 play off szakaszának utolsó fázisára figyelnek, ma este kiderül, hogy a Levante vagy az Alavés jut vissza rövidke másod osztályú tagsága után.

A döntő párosításának első összecsapása már véget ért, és mivel mással ért volna véget, mint egy vaskos 0-0-ás döntetlennel.

A bajnokságban egyébként oda-vissza 2-0-ás Levante siker született, viszont ennek maximum annyi értelme van megemlíteni, hogy volt ilyen is. Teljesen más ezeknek a play off meccseknek a hangulata, és más a hangulata az első, illetve a második meccseknek. A bajnokságban meccs meccset követ, lehet javítani. Itt az osztályozós találkozókon sokkal nagyobb a tét!

A csapatok szerintem kellően tisztelik egymást, és tartanak is egymástól. Pl. hiába verte kétszer a Levante az Alavést idén, és ikszelt egyszer, ahogy írtam, semmit nem jelent. Egy rossz mozdulat, egy pillanatnyi kihagyás, és máris ott a baj.

Ezeken a találkozókon általában nem történik érdemleges. Vannak helyzetecskék, de a védők mennyiségi fölénye a támadókkal szemben szinte rendre 100%. A két együttes 4-2-3-1-es rendszerben játszik, szépen ki oltják egymást. Mert ha úgy nézzük, lehet ez 4-5-1 is, ami már mindjárt defenzívebbnek hat, főleg ha ismerjük a csapatok stílusát. Az Alavés és a Levante védekezése is jól funkcionált, most pedig egy cél mindkét csapatnál közös, ami az, hogy hátrányba ne kerüljön.

Viszont ha mégis, én látok annyi erőt mindkét oldalon, hogy hátrányból visszakapaszkodjon. Nyílván patthelyzet, ha a végén születik a gól, mert ott 3-4 perc alatt váltani, az már tényleg lapkérés a 19-re.

Úgy vélem ez a meccs is hoz majd sok szabálytalanságot, töredezett lesz a játék, sok lesz a holtidő. Nem mondom, hogy fix az iksz, de jó esélyt látok rá, hogy a rendes játékidő után nem lesz döntés.

Levante - Alavés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp