A kezdeti 2.10-ről már 2.30-ra kúszott fel Magyarország oddsa a Montenegro elleni összecsapáson. Korrekt szorzó, bőven fogadható kategória.

Végre valahára az első kalapba kerültünk az EB selejtezőn, aminek köszönhető ez a kellemes csoport. Természetesen nem szabad lebecsülnünk az ellenfeleket, azért ez a balkáni stílus vízilabdában is okozott nekünk kellemetlen perceket, fociban ez csak rosszabb lesz, a magyar gárda (nem az Árpád-sávos, hanem a meggypiros) nem számíthat felhőtlen fogadtatásra Podgoricában.

Montenegro leszerepelt a Nemzetek Ligájában, csak a harmadik helyet tudták megkaparintani a bosnyákok és a finnek mögött, pedig ennél könnyebb csoportot nem igazán kívánhattak volna maguknak a déliek. Egyedül az ezer sebből vérző románokat tudták megelőzni, őket is csak 0-ás gólkülönbségüknek köszönhetően. Bár mindent összevetve, egy cseppet sem lehet furcsának találni a bronzérmüket, a jelenlegi keret erre képes. Legismertebbjük egyértelműen Stevan Jovetic, aki hálisten bőven túl van pályafutása zenitén. A Herthában mindössze 4 gólt tudott összehozni 17 meccsen, de ha a szomorú és kegyetlen igazságot leleplezzük, akkor kimondható: 2 Fiorentinás szezonját leszámítva sehol sem tudott maradandót alkotni, mindenhol 10 gól alatt produkált, persze ehhez nagyban hozzájárult sérülékenysége is. Szóval az igazi veszélyforrás inkább Krstovic lehet, aki a szlovák DAC-ban vágott 18 találatot, tőle inkább van félnivalónk. A csapat azonban szinte biztos, hogy beássa magát, és kontratámadásokra rendezkedik be, náluk jobb alakulatok ellen mindig ez a taktika.

Mert a magyar csapat, minden elfogultságtól mentesen kimondható: jobb! Végre igazi világsztár is szerepel nálunk, de az egyéni kvalitások mellett a csapategység is rendkívüli szinten tetőzik és inkább ebben rejlik az erőnk. A morál is kiváló, Rossival bizony megfogtuk az Isten lábát, végre ismét nagy sikereket érhet el vele válogatottunk, és már ért is egyébként, bár sokan nem tartották dicsőségnek a tisztes helytállást az előző EB-n, az a szereplésünk akkor is parádés volt. Most ugyebár nem egy nagy csapat ellen kell játszanunk, ami fejtörést okozhat Rossinak, de bőven van miből-kiből merítenie. Ádám Martin tökéletes fegyver lehet, ide egy elemi erő kell. Megcsinálhatja a helyet akár saját magának, de Sallai Roli vagy Dominik, akár az előrecsászkáló Kerkez is lecsaphat egy kósza labdára. A stabilitás is meglesz, Styles vélhetően a kezdőcsapatban találhatja magát a visszatérése után, főleg Scäfer sajnálatos sérülése miatt.

Valószínűleg nem lesz sok lehetőségünk Savicék ellen, de manapság a helyzetkihasználásunk egész jól működik. Minden poszton van egy jobb játékosunk ha összehasonlítjuk a két csapatot, miért le várnánk a győzelmet? Szoros meccsen magyar sikert jósolok.

Tipp: 0-1.

Montenegró - Magyarország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp