Egy fokkal nehezebb feladat vár a Portugálokra mint a márciusi két meccsükön, viszont abszolút megoldható feladat elé néznek, főleg hogy hazai pályán játszhatnak. A világbajnokságon való lebőgés után Fernando Santos hosszú idő után vette a sátorfáját, így a belgák korábbi mestere Roberto Martínez került a csapat élére. Nagyon jól kezdett két sima győzelemmel, igaz nem szabad elfeledni kik ellen is jöttek ezek a sikerek: Liechtenstein és Luxemburg. Ezeket a csapatokat bárkivel a kispadon legyőzték volna, így az első alkalom a mai lehet a bizonyításra a szurkolók felé, hogy megfelelő pótlása lehet FS-nak. A csapata brutálisan erős, így nem lesz túl nehéz dolga. A védelemben kellő stabilitást hoz tele sztárokkal, középen Bruno Fernandes osztja a forintos zsugákat, elől pedig Bernardo Silva, Leao vagy Cristiano Ronaldo teljesítheti majd a gólszerzési feladatokat. Végtelen merítési lehetőség, jó formában levő, önbizalomtól duzzadó spílerek..

A bosnyákok sem panaszkodhatnak hiszen újra feljutottak a legjobbak közé az "A" csoportba a nemzetek ligájában miután Finnországot, Montenegrót és Romániát is maguk mögé utasították. Szívós kis csapat, a nagy öreggel Dzekoval az élen, viszont bár még van egy-kettő név mint az Emírségekben levezető Pjanic, vagy a Marseillebe átköltöző Kolasinac , nincsenek közel sem egy szinten a portugál keret erősségével. Hogy kijutási esélyeik lesznek-e azt nehéz megmondani, mindenesetre az újjáalakuló Izland elleni siker (3-0) után a Szlovákok elleni vereség (0-2) csökkentette esélyeiket hiszen Portugália mögött már csak egy hely lesz kiadó.

Bárhogyan is alakuljon az első félidő, a másodikban jöhetnek szerintem a gólok és a portugál henger, amikor átrohanhatnak a bosnyák védelmen. Akár a vezetés megszerzése miatt, akár pedig egy első félidős előny kiépítése után a lazábban védekező bosnyákok könnyebben mattolhatóvá válhatnak.

Várható kezdő11:

D. Costa – Dalot, A. Silva, Dias, J. Cancelo – Danilo, J. Palhinha – B. Silva, B. Fernándes, R. Leao – C. Ronaldo

Sehic – Ahmedhodzic, Milicevic, Sanicanin – Dedic, Hadziahmetovic, Tahirovic, Krunic, Gazibegovic – Dzeko, Demirovic

Tipp: 3-0

Portugália - Bosznia és Hercegovina: 2. félidő - Mérkőzés tipp