Sportszerető emberként lehetőségeimhez mérten természetesen én is követem a női kosárlabda EB küzdelmeit. Ezen belül is leginkább a magyar lányok meccseit követtem figyelemmel és most talán elérkezett az ideje, hogy egy tippet is megeresszek a szerbek elleni mérkőzésünk kapcsán.

Az már a sorsoláskor borítékolható volt, hogy a "D"-csoportot, ahol a mieink is játszanak, a szerbek fogják megnyerni. Ez, ha valami csoda nem történik így is lesz, hisz jelen állapotunkban kizártnak tartom, hogy déli szomszédainkat 5 ponttal le tudnánk győzni a csoport elsőség eléréséhez. Sokkal inkább el tudom képzelni ennek az ellenkezőjét, a mi vereségünket minimum 5 ponttal.

Szerbia címvédőként vágott neki a mostani tornának és a törökök elleni nyitómérkőzésük 8 pontos sikerét egy szlovákok elleni kiütéssel überelték. Nincsenek még top formában, de az már az eddig látottakból is leszűrhető volt számomra, hogy nem mi fogjuk megállítani őket.

Pedig amit eddig nyújtottunk az EB-n az úgy összességében tetszett nekem, laikusnak. Szlovákiát mi is kipattogtattuk és a törökök ellen is meggyőzően játszottunk egészen a negyedik negyedig. Hogy ott hogyan tudtuk leadni a kilenc pontos előnyünket mínusz egyre azt láttam, csak megmagyarázni nem tudom. Nos ez a mentálisan biztos hogy demoralizáló vereség és az időközben a csapatunknál fellépő sérülések mondatják velem azt, hogy legalább 6 ponttal vereséget fogunk ma szenvedni Szerbiától.

Székely Norbert szerint csapatunk egyik legjobbja Cyesha Goree olyan szinten megsérült, hogy a mai játéka kizárt. Mellette Határ Bernadett és Aho Nina sem 100 %-os, tehát felesleges is lenne az Ő játékukat erőltetni egy esetleges "rásérülés" veszélye miatt. A maradó állomány pedig szerintem már sokkal inkább a keddi nyolcaddöntőre fókuszál majd, semmint erre az összességében tét nélküli meccsre.

Magyarország (n) - Szerbia (n): Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp