A vasárnapi döntő résztvevői Frances Tiafoe és Jan Lenard Struff lesz a Stuttgartban rendezett 250-es tornának.

Az amerikai útja a döntőig könnyebb volt,mint a németnek. Ha reálisan nézzük már pedig miért ne tennénk a legnagyobb kihívást Musetti jelentette aki ellen igencsak megszenvedett,de az olasz még nagyon fiatal itt pedig a rutin nagyon sokat hozzátesz a sikerhez.

Struffnak ennél nehezebb akadályokkal kellett megküzdenie. Hiszen az amerikai Paul és Gasquet is a borítás specifikusan nézve a top 25 játékosába tartozik. Az elődöntőben pedig pokoli nehéz feladata volt a németnek és nem is a név miatt hanem ahogy játszott Hurkacz. 21 ászt ütött és az első adogatásait 74 százalékban beütötte. A következő adat amire egyszerűen szavak nincsenek az,hogy egyetlen egy, ki nem kényszerített hibával bukta a meccset a lengyel. A német nagyságáról szerintem ez mindent elmond. A második és a harmadik játszmában is az első lehetőségével break előnybe került egy ilyen jó napot kifogó Hurkaczal szemben ,hihetetlen. A döntőt szerintem biztos Jan nyeri. Annyira egyben van fejben amit állandóan emlegetek,de tényleg nem mehetek el szó nélkül. mellette.Megérdemli,hogy fényezzem e tekintetben,mert nem minden nap látni ilyen mentális erőt. Sokkal nagyobb reflektort érdemelne amíg így játszik.

Tiafoe hóbortos játékos ami sokszor előny,de ha egy felkészült versenyző van a másik oldalon bizony kevés. Fucsovics egy szerencsétlen az biztos. Egy zsákra való játszma labdája volt a tie breakben,de egyet sem tudott megcsinálni. Egyébként sem játszott jól az amerikai sok hibával játszott és a nyerők sem jöttek. Az első adogatásai is kevés százalékban sikerültek.

Egyértelmű,hogy a trófeát Struff emelheti a magasba vasárnap.

Struff, Jan-Lennard - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp