A Londoni 500-as délutáni programjából egy kiélezett találkozót szemeltem ki. A Grigor Dimitrov – Emil Ruusuvuori összecsapást.

Sokaknak érdekes lehet,hogy a bolgár hiába egy jó kezű játékos füvön az évek során egyre gyengébb produkcióval örvendeztette meg rajongóit a borításon. Idei szezonban elég hullámzó játéka van. Időszakosan feljavul ami tart egy két hónapig majd teljes szétesés jellemzi. Hiszen februárig kis túlzással szárnyalt azóta viszont a lejtmenetes vonatra szállt fel. A Queen’s Clubban nem sok babér termet az évek során Dimitrovnak. Hiába volt győztese is a tornának az utóbbi három alkalommal maximum a 16-ig jutott el. A selejtezőből indulva jutott el a főtáblára ami azért sokat mondó mennyire gyenge formában van,hogy küzdenie kellett a főtábláért. Vukic ellen a selejtező utolsó körében nagyon fókúszált volt, Grigor,de ebből leszűrni semmit nem lehet hiszen az ausztrál az utóbbi öt füves tornáján első körben kizuhant.

A finn az utóbbi két három évben robbant be az élmezőnybe. Tavaly először szerepelt ezen a versenyen és rögtön eljutott egészen a negyeddöntőig. Az idei szezonja neki is elég felemás. Mélységeket és magasságokat egyaránt megélt már az évben az első számú finn. A játék és az adottságainak is fekszik a füves borítás. Ezt bizonyította már most is. Hiszen a múlt héten Hollandiába elődöntőig menetelt ahol a későbbi győztes hazai kedvenc Griekspoortól kapott ki. Azonban nagy skalpokat gyűjtött be. Hiszen a korábbi hallei bajnokot,Humbertet legyőzte valamint az olasz tehetséget Sinnert is két szettben verte. Ez a két siker félelmet ébreszthet bárkiben akit nem hívnak legalább Novak Djokovicnak.

Szerintem a finn formája és fiatalos lendülete elegendő lesz a mai sikerhez. Az egyre inkább rozsdásodó Dimitrov ellen.

Dimitrov, Grigor - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp