Egy amerikai házi rangadót tartanak a londoni 500-as tornán a második fordulóban. Sebastian Korda – Frances Tiafoe csapnak össze. Az idősebbik amerikainak nagyon jó mérlege van Kordával szemben hiszen eddig négy alkalommal találkoztak és csak egyszer kapott ki.

A mérkőzés abszolút esélyese nálam Tiafoe több szempontból is. Egyrészt a füves mutatói messze felülmúlják Kordáét. Hiszen már 2021-ben Nottinghamben tornát nyert ezen a borításon a szezont megelőzően. Az ahogy pedig bekezdett a zöld felületen egészen elképesztő. Hiszen megnyerte a Stuttgartban rendezett 250-es tornát a múlt héten. Sokszor lebecsültem a torna alatt Francest pedig ha végignézzük ahogy végrehajtotta ezt igazán megsüvegelendő. Fejben jelenleg nagyon erős az amerikai azt kell mondjam. Ő tipikusan az érzések embere a pályán is amely kihat a játékára. Hiszen láthattuk ha nem megy akkor nagyon nem,de ha elkapja a fonalat megállíthatatlan. Többször volt nehéz helyzetben,de a végén mindig ő tudta a fókuszt jobban tartani. Akár Fucsovics elleni meccsére gondolunk a második játszmában, akár Struff szembeni döntőben. Pedig a német idén ha formában van megingathatatlan kősziklának tűnik. Nagy kérdés volt,hogy fel tud e pörögni egy újabb tornára,de úgy tűnik igen. Az első körben a holland ellen már az elejétől élesen játszott és ellentmondást nem tűrően hozta le a találkozót. Ráadásul szinte hiba nélkül. Nyilván örökké nem tarthat ez a széria,de egy honfitárs ellen száz százalék,hogy odateszi magát.

Korda szenzációs formában volt mindaddig amíg meg nem sérült az Ausztrál Openen. Azóta viszont nehezen megy az út megtalálása. A fű egyébként sem tartozik a prioritásai közé Sebastiannak. Hiszen sose láthattunk tőle kiemelkedő eredményt. A múlt héten már próbálkozott,de egy elég megalázó vereséget szenvedett. Az ausztrál Millmann aki pozitív meglepetést már nem igen szokott okozni, azonban Korda révén sikerült rácáfolnia. John 200-on kívüliként két játszmában legyőzte őt. Itt Londonban az első kört két játszmában hozta,de Evans hasonlóan ”csodás” teljesítményt produkált az elmúlt hónapokban,mint ő. Ráadásul bőven volt hiba Kordától ami Tiafoe ellen nem fér bele.

A formák alapján egyértelmű Tiafoe sikert várok.

Tiafoe, Frances - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp