Festés, mázolás, meszelés miatt két nap kimaradt az életemből sportfogadás szempontjából, de kb két hétnek tűnik. Viszont előtte egész sok kosármeccset végignéztem a női Eb-ről, úgy napi hármat fixen, ami csak azért történt meg, mert egész jól sikerült szelektálni, így nem idegesítettem fel magam. Belgium minden meccsét láttam, és láttam a szerbek találkozóit is, mivel a csoportunk -ha minden igaz- összes találkozóját néztem.

Belgium számomra jelenleg a torna legjobb csapata, legkomplettebb csapat. Talán nincs is hiányzójuk a WNBA miatt. Meeseemann odaát is ász lenne, ahogy szerintem a WNBA-ben a belga csapat minden kezdője meghatározó játékosa lenne Linskenstől Vanlooig. Ez a belga mag, ez a kezdő ötös, illetve az ötösből négyen régóta együtt játszanak. Delaere azért picit inkább a mostani idők embere, és került oda, de Meeseemannék sok csatát megéltek együtt. Emma rendre Európa top csapatában játszik, Szpartak, Ekaterinburg, ahol volt minőség, és persze volt pénz is. Aztán a Ekát a háború miatt kizárták az Euroligából, és Zandalasini helyére elment a Fenerbachéhoz, ahol Iapupovával, Saballyval, és megannyi minőségi játékossal nagyon simán nyert Euroligát idén. Mondjuk azzal csapattal ciki lett volna nem nyerni

Alemand és Vanloo is nagyon jó játékosok, és Linskens személyében van egy olyan centerük, aki ott van testileg, nem mellesleg nem fakezű. Sőt még egész jól lát is a pályán, ha kell passzol, jó zárásokat ad, értékes tagja a válogatottnak. A színes bőrű lányok a padról további lendületet hoznak, velük picit mást játszik Belgium, de tud az is jó lenni.

Szerbia ezen a tornán olyan semmilyen. Címvédő Szerbia, de nem az a keret. Itt azért vannak lyukak. Crvendakic frusztrált, ami valahol érthető, valamilyen családi tragédia miatt a torna elején nem is játszott. Meg-megvillan, de azért ő sokkal jobb játékos alapesetben. Krasnjik igazából egy totál haszontalan játékos, Stankovic fakezű, hihetetlen látni egy szerb csapatot, megannyi gyűrű közeli ziccert rontottak a tornán. Ellenünk sem játszottak jól. Mi semmi extrával dobtunk nekik 80+ pontot. Nem egységes a szerb csapat, így pedig véleményem szerintem nem lesznek ellenfelei Belgiumnak.

Belgium (n) - Szerbia (n): Total Points by Belgium (n) - Including Overtime - Felett/alatt tipp