A csütörtöki napon tovább zajlik a londoni torna. A legjobb 16 között csap össze Grigor Dimitrov és Francisco Cerundolo. A füves tornák tipikus példái annak,hogy a világranglistás helyezés nem minden.

Hiszen egy korábbi torna győztes aki nyilvánvalóan jó a borításon a mai nap már a negyedik meccsére készül, addig az argentinnak mindössze egy találkozó elég volt ahhoz,hogy itt lehessen.

Korábban nem bíztam a bolgárban,mert az elmúlt években rendre alul teljesített a füves szezonban. Persze nála ez semmit nem jelent. Hiszen említettem,hogy hullámhegyek és völgyek jellemzik az egész évet és karrierjét is. A torna alatt eddig hallatlanul magabiztos játékot produkál. A selejtező első körében nem játszott jól az elmondható azonban még így sem kellett egy break labdát sem hárítania. Jelzi,hogy rettentően komolyan veszi a tornát és a kulcs helyzetekben,koncentrált. Rinderknech sokkal keményebb dió volt,mint azt az eredmény tükrözné a selejtező döntőjében. Azonban igazodva ellenfele játékához a színvonalon ő is emelt,mert remek játékot produkált Dimitrov és egy break labdát kellett csak hárítania. Emellett rengeteg nyerővel örvendeztette meg a publikumot. A főtábla első meccsén is végig összeszedett volt. Az első adogatásait remekül értékesítette. Élvezi a játékot és a tornára bomba formába került.

Az argentinnak nem épp a kedvenc borítása a gyep. Kötelességből az utóbbi 2-3 évben részt vesz a füves torna sorozatokban,de sikerekről nem lehet beszámolni. Azzal,hogy Tommy Pault legyőzte szerintem teljesítette is a célokat. Pedig nem játszott jól az argentin,de az az igazság,hogy az amerikai alulmúlta Franciscot. A léc pedig nem állt magasan. Rengeteg lehetőséget elszalasztott Tommy. A két rosszból a kevésbé rossz került ki győztesen.

Mindent egybe vetve szerintem egy két szettes magabiztos sikert láthattunk Grigortól.

Dimitrov, Grigor - Cerundolo, Francisco: Játék hendikeppel - Hendikep tipp