Dupla vagy semmi, heat check, sokat akar a majma, de nem bírja a farka...-meg hasonló butaságok jutnak eszembe. De a sportfogadás is olyan dolog, hogy sokszor akármihez nyúl az ember, arannyá változik. A rossz tipp is bejön, tényleg olyan simának tűnik minden. Aztán egyszer csak jön a fordulat, és onnantól mintha minden megváltozna. A bankroll lefelé valahogy mindig könnyebben megy.

Lényeg a lényeg, el nem kiabálva nekem sül a hónap, és hogy egy újabb frázist durrantsak: addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

Rátérve a tippre, egészen konrétan 550 bemelegítő karakter után:

Spanyolország és Németország női kosárcsapata Ljubjanában az elődöntőért játszik este. A tét nagy, a nyomás szintén, hisz tét az Olimpiai kvalis torna meg ugye a presztízs. A spanyolok Eb-t nyernének, amire minden sanszuk adott. Én magam azt hittem, Belgium sebezhetetlen idén, de be kell látnom, amikor az ellenfél védekezik, bajba tudnak kerülni. Márpedig ha védekezés, abban a spanyolok most is jók. Piszkosul értenek az ellenfél játékának elrontásához. Ki merem jelenteni, ebben talán a legjobbak a tornán. Viszont a ponttermelés annyira nem megy, vannak hiányzók, vannak igencsak rutinos játékosaik, hölgyekről lévén szó, inkább nem használnám az öreg szót. Mondjuk átkötve Real-Barca döntőre,azért ott is vannak játékosok, akik már kb az őskorban is játszottak, Hanga őszülő halántéka...

A német és a spanyol taktika abban közös, hogy egyik sem gyors tempót diktáló együttes. Egyik sem run and gun kosárlabdát játszik. Használják a 24 másodpercet, megy a labda, de igazából mindkét együttes a kemény, fegyelmezett védekezésnek köszönheti, hogy itt van. Azért a németek nyitottak egy 58-50-es meccsel a franciák ellen, ha nem is ennyire extrém under a tippem, de nem lepődnék meg. Amin meglepődnék, az az, hogy a kiválasztott line fölé mennének.

Spanyolország (n) - Németország (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp