A pénteki negyeddöntőben csap össze Sebastian Korda és Cameron Norrie. A szorzók érdekesen alakultak,mert mostanra teljesen megfordult az állás és mindenütt az amerikai lett a favorit még ha csak egy hajszállal is.

Kordát szerintem túlbecsülik. Nyilván nem a képességeit illetően és az,hogy az egyik legjobbá válhat a mezőnyben nem vitás. Azonban ne feledjük,hogy az Ausztrál Open sérülése után egyáltalán nem ment a játék a salak szezonban. Ez az első tornája ahol némi javulást látunk a játékában és egyből túl sokat várnak tőle szerintem. A 16 között az,hogy Tiafoet megverte szép eredmény,de egyértelmű hogy Frances elfáradt. Fejben mindenképp mert a tie breakben nem volt meg a kellő fókusz ez tisztán látszott. A második szettre pedig teljesen elfogyott.

A brit sokkal több tapasztalattal bír a borításon egyrészt származása okán másrészt a kor is az ő oldalán áll. Emellett rendkívül technikás és szereti variálni a játékot akár a végtelenségig. Kellemetlen ellenfél füvön különösen. Tavaly Wimbledonban nem véletlenül volt elődöntős ezért is meglepő ez az underdog szerep. A 16 között rozsdásan kezdett Norrie,mert rengeteg hibával játszott aminek meg is lett az eredménye hiszen elbukta az első szettet. A második szettben sokat javult a játéka,de Thompson teljesítménye igazság szerint nem eset vissza. Azonban Cameron a fontos pontokat el tudta hozni. Ez az a tényező amitől nagyszerű játékos a brit hiszen nem kell mindig jobbnak lenni elég ha él az eséllyel.

Az amerikai most kezd formába jönni és ez rányomhatja a bélyegét a meccsre. Szerintem ezt a találkozót megnyeri Norrie.

Korda, Sebastian - Norrie, Cameron: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp