A 2023-mas női kosárlabda Európa-Bajnokságon szombaton és vasárnap minden eldől. Kialakult a top4 mezőnye, ahol a három top favorit együttes mellett ott a kakukktojás: Magyarország. Nagy szívvel, ám de bűn rossz játékkal is lehet top4-be kerülni. De erről később.

A negyeddöntőben vesztes csapatok sem sokáig törölgethették a könnyeiket, hisz a torna számukra sem ért véget, igencsak fontos találkozók jönnek. Az igazán fontosak a szombati találkozók, hisz a német-cseh találkozó, és a Szerbia-Montenegró derbi arról hivatott dönteni, hogy melyik két együttes szerepelhet majd az Olimpiai kvalifikációs tornán. Az Olimpián 12 hely van, Franciaország elvisz egyet, mert házigazda, USA a másikat, mint vb-győztes. Lényeg a lényeg, a német és a cseh csapatnak még küzdeni kell, mert a győztesnek marad esélye kijutni Párizsba, a vesztesnek nem.

Tétmeccs, méghozzá komoly, mert pl. a németeknél ha nyernek, még pl. Sabally tud majd csatlakozni a kvalifikációs tornán a csapathoz, vele meg azért igencsak erősebbek.

Csehországot láttuk játszani, ha máskor nem, akkor a magyarok ellen. Semmi extra az a csapat, igazából egy totál kilátástalan játék az, amit tolnak. Egy játékosuk nincs, akire komolyabban figyelni kéne. Ellenünk 69 mezőnykísérlet mellett szereztek 61 pontot, talán mást nem is kell mondani. Mi rengeteg támadó-pattanót engedtünk nekik, de ez a mostani cseh együttes egy poshadt állóvíz.

A németekkel nem is olyan rég játszottak, felkészülési meccset, ahol május végén egy acélos 51-56 lett a vége. A németek 67-42 arányban kaptak ki a spanyoloktól, esélyük nem volt pontot dobni, amíg a spanyolok komolyan védekeztek. Amikor eldőlt a meccs, ott dobtak jobban a németek, de az első két negyedben a 10-et sem hozták össze.

Márpedig szerintem itt a csehek és a németek is védekezéssel akarnak nyerni, mivel dobni igencsak pocsékul dobnak.

Németország (n) - Csehország (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp