Két kelet-európai csaphat össze a németországi füves torna döntőjében.

Alapvetően két orosz játékosról van szó, amire 2023-ban kevés sportoló lehet büszke, bár ez nyilván egy passzív teher. Bublik 2016-ban kazah színekre váltott, mivel több támogatást kapott az országtól, mint szülőhazájától.

A kis politikai kitérő után koncentráljunk a teniszre, Andrey Rublevnek tavalyelőtt is sikerült eljutni a fináléig Halléban, akkor óriási meglepetésre Ugo Humbert 2-0-ra verte őt. A füves pályán becsúszott már neki sok meglepetés vereség, egy ízben a mi Fucsovics Marcink is verni tudta, méghozzá Wimbledonban egy maratoni 3-2 alkalmával. Tavaly Basilashvili már az első fordulóban hazaküldte az indiszponált oroszt Halléból. Ha megnézzük Grand Slam szerepléseit, akkor világossá válhat számunkra melyik borítás a gyengéje, bizony a fű. Egyedül itt nem tudott még elérni legalább negyeddöntős szereplést. Idén csak döcögött a döntőig Németorszgában, annak ellenére, hogy sorsolása egész kellemes volt, a Wu-Hanfmann-Griekspoor-Bautista négyesen tudott utat törni magának.

A kazah-orosz Bubliknak ellenben sokkal nehezebb dolga volt: első körben mindjárt jött a világranglistán az egész előkelő 14. helyet birtokló Coric, a második fordulóban élete évét futó, hazai közönség előtt játszó Struff, a harmadikban a top 10-es Sinnert is kiejtette, aztán mindenki megrökönyödésére a szintén otthon játszó, ismét magára találó Zverevet is könnyűszerrel búcsúztatta.

Alexander egyetlen szettet vesztett el idáig a tornán, Struff ellen egy tie-breaket. Úgy tűnik jóval éhesebb a sikerre a szervagép, és nagyon ülnek is első adogatásai. Nem csak a szervák mennek neki, rengeteg győztest is üt. Ez elég lehet a füvön nem igazán otthonosan mozgó Andrey ellen.

Rublev, Andrey - Bublik, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp