Zajlik az u21-es kézilabda világbajnokság, túl vagyunk a csoportmeccseken, és jön a 2. fázis, ahol ismét csoportban játszanak a csapatok, csak már erősebb, nívósabb ellenfelek jönnek szembe. A magyar válogatott nem panaszkodhat, hisz a mi csoportunkban töltelék nem volt, ilyen USA, Costa, Rica, GRönland féle csapatok, mi erős, nyívós csapatok ellen küzdöttünk, és sikerrel vették a srácok az össze akadályt. Argentína, Norvégia és Dánia sem okozott komolyabb fejtörést.

Bahreint a torna előtt picit leírták, míg a szlovén együttes túlértékelték. Grönladot ott mindenki agyonverte, Svédországtól mindenki kikapott. Bahrein és Szlovénia viszont ikszelt, ám mivel Bahrein játszott utoljára Grönlanddal, 63-13-ra nyert, úgy megverte ellenfelét, ahogy tudta. Így a szlovének szomorkodtak, de talán 15 gólos hendi volt a szlovének javára Bahrein ellen, aztán iksz lett a vége.

Mi azért jobbak vagyunk, mint a szlovének, nálunk stabil NB1-es játékosok, többek már nemzetközi tapasztalattal a hátuk mögött, EHF Kupa meccsekkel érkeztek a tornára.

A sport1-es szakértés (Deli Rita tán) mondta, hogy Bahrein ezt a sorozatterhelést nem biztos, hogy bírni fogja ilyen szinten. Én meg azt mondom, elég, ha csak egy félidőt bír, mert a 13,5-ös hendi az azért nem vicc. Ott igazából végig kell koncentrálni, mert azt azért látni, hogy a Bahreini srácok láttak már közelről kézilabdát. Viszonylag erősek, gyorsak, mernek és tudnak is játszani. Az előző vb-n egy másik korosztály 34-30-as meccset játszott, talán ebből is látszik, hogy van pár gól a javunkra, de talán 14 az nincs. Máshol már vettek is le a hendiből, így azt mondom, ha dobunk úgy 35-36-ot, ami reális, nem hiszem, hogy 25 alatt megússzuk.

Meg ahogy itt nézem, gólkülönbség sem számít majd, a csop. elsőséget az fogja eldönteni, HOLNAP mint játszunk a svédekkel. Márpedig a hangsúly a holnapon van, szóval ha van fix, massszív előny, azt már csak tartani kell, és lehet picit tartalékolni.

Magyarország U21 - Bahrain U21: Hendikep - Hendikep tipp