A olaszországi Gaibában ma délután rendezik a női Challenger finálét. Azt nem mondhatni, hogy kellemes körülmények várnak a játékosokra, 31 fokot jósolnak a Velence közelében fekvő kis településre a mérkőzés időpontjában.

Tatjana Maria úgy tűnik rendkívül jól tudott alkalmazkodni a meleg időjáráshoz. A német szettveszteség nélkül abszolválta az első négy fordulót, szóval simán kimondható: bombaformában teniszezik. Elsőre In-Albont rendezte le, a második áldozata Pinato volt, igazából mindkét diadal papírforma volt, a félgőz is elég volt ellenük. A negyeddöntőben Wickmayer személyében már egy veszélyesebb játékost kellett legyőznie, 7 győzelem után érkezett Olaszországba a belga, de neki sem volt reális esélye Maria ellen. Az elődöntőben aztán jött Danilovic, akit még simábban tudott lerendezni, 6-3 6-1-el küldte haza a szerbet. Egyértelműen kijelenthető, hogy Tatjanának a füves borításon megy a legjobban manapság. Tavaly Wimbledonban egészen az elődöntőig menetelt, és 34 évesen megkapta az év comebackje díját a reneszánszát élő játékos.

Mai ellenfele az amerikai Krueger lesz, akinek természetesen ugyanúgy el kellett jutnia a döntőig, ami természetesen megsüvegelendő teljesítmény, de ha megnézzük az ő útját, az kicsit árnyalni fogja a képet. Jakupovic ellen még nem volt gondja, de a második fordulóban Swan 6-3 4-6 5-5-nél feladásra kényszerült ellene... Ezután jött egy Stefanini elleni sima diadal, majd honfitársát, Montgomeryt egy tie-breakkel tarkított meccsen, nagy csatában verni tudta.

Mariát egyetlen meccsen sem fenyegette a kiesés veszélye, míg Kruegernél többször is rezgett a léc. A 19 éves lány előtt még szép jövő állhat, ma azonban nem fog tudni beleköpni a német levesébe, sima sikert arathat a rutinos Tatjana Maria.

Maria, Tatjana - Krueger, Ashlyn: Játékok száma - Felett/alatt tipp