Magyarország és Svédország meccse tegnap nagyon sokáig olyan találkozónak tűnt, ahol majd lötyögnek egyet a srácok, félkeményen egymásnak esnek,és eldöntik a csoport első helyét, ahol a vesztes sem szomorkodik, hisz 2. helyen továbblép.

Igen ám, de a dánok másképp gondolták. Hiába kezdtek jól a svédek, 4-0-lal nyitottak, aztán végig vezettek, de úgy a 20. perc körül a lendület megtört, Dánia szívós játékkal, küzdve feljött a félidő végére 1 gólra. Aztán a 2. játékrészben fordított, volt váltott vezetés, de a végjáték megint a dánoké volt. Végül 3 góllal nyertek, aminek óriási lett a jelentősége.

Ha a svédek megvernek minket, akkor 3 darab 4 pontos csapat lesz.

Mi a dánokat 5 góllal vertük, gólkülönbségünk most +5

A svédeké -3, hisz csak a dánokkal játszottak, velünk ma fognak.

A dánoké most -2, hisz ellenünk 5-tel kaptak ki, Svédországot 3-mal verték.

Talán borítékolható, hogy Dánia legyőzi Bahreint, így nekik lesz 4 pontjuk.

Ergo ha a svédek tovább akarnak jutni, nyerniük kell. Ez eddig biztos. Ha nyernek, akkor továbblépnek, aztán hogy kettővel, hárommal, néggyel, öttel, vagy 6+ góllal, az már csak arról dönt, hogy minket ejtenek ki, vagy a dánokat. Mert ha csak szűken nyernek, akkor az nekünk belefér. Ha viszont úgy jó alaposan elpicsáznak (már bocsi a kifejezésért), akkor mi esünk ki.

Én azt hittem, reggelre a szorzó bőven 2.00 alá esik, de nem. Most vagy a kutya sem fogad erre, vagy én néztem be, kiderül. Viszont ez a svéd csapat nem rossz, tegnap kaptak egy kijózanító pofont. Palmarr és Möller irányító/átlövő és beálló duója működik, széleket használják, szóval minden skandináv stílusjegy felfedezhető, csak a pökhendiség, ami tegnap a vesztüket jelentette.

Mi azért Bahrein ellen nem csillogtunk, a svédeknek is van jó kapusuk, sőt több is. Fizikálisan meg erősebbet, magasabbak a svéd srácok, mint a bahreiniek, ahol nem csillogtunk, pedig éjjel-nappal emberfölényben támadtunk, sőt a legjobb bahreini a 20. percben 3 foult után már piros lapot is kapott.

A svédeknek a továbbjutáshoz nyerni kell, nekünk pedig a szűk zakó is belefér. Én azt mondom, legyen szűk akkor az a zakó, és a meccs végén mindenki boldog. Kivéve szegény dánokat...

Magyarország U21 - Svédország U21: Dupla esély - Dupla esély tipp