Ritka eset,de nem példa nélkül,hogy szombaton rendeznek döntőt. Akik követi a teniszt természetes hiszen a Grand Slam torna kezdése előtt egy nap pihenő nem árt. A lányoknál is Eastbourneben így tettek a torna szervezői.

A két résztvevő Madison Keys és Daria Kasatkina. A két lány között mindössze két év van,de egyértelmű hogy melyikük képességei a jobbak. Hiszen technikai képessége egyértelműen az amerikainak kimagaslik. Fejben viszont rendkívül gyenge. Azonban megszokhattuk,hogy a nőknél tornáról tornára változik a helyzet. A sors keze,hogy tavaly kénytelen volt feladni a tornát. Most szerencsére ilyen probléma nem akadályozta meg a menetelésben a korábbi bajnoknőt. A pályafutásuk alatt e borításon rendkívül sikeres Madison. Wimbledon előtt ez az első és egyben utolsó torna amelyen láthatjuk Keyst. Hallatlanul magabiztosan játszik,szett veszteség nélkül jutott el a döntőig. Az első fordulóban látszott,hogy mentálisan összeszedett.Wang ellen 8 breaklabdából hetet hárított és kijelenthető,hogy egy könnyed győzelem volt. Azzal,hogy honfitársát is ilyen könnyedén megverte,bizonyította,hogy ő a találkozó favoritja. Az elődöntőben is ha labdamenetre került a sor rajta múlt,hogy nyerővel képes e megnyernie a pontokat

Ellenfele Kasatkina lesz akinek rész sikerei voltak már a borításon,de én tartom egy kiemelkedő játékosnak e felületen főként. A legjobb négy között a mérkőzése inkább a püfölésről szólt mint sem a technikai bravúrokról. Az orosz játéka nem győzött meg egyáltalán,mert Giorgin múlt,hogy ki nyeri a pontokat.

Ha fejben egyben lesz Keys kizártnak tartom,hogy ne ő nyerje meg a trófeát.

Keys, Madison - Kasatkina, Daria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp