Nem pakolták túl magasra az over/under line-t a bukmékerek oddsmesterei. Pedig szerintem pakolhatták volna, hisz 53 dugó azért összehozható.

Nálunk ez a 28-30 gól szinte borítékolható, ami a dobott dugókat illeti. Mi azért játszottunk erős csapatok ellen, ott voltak a dánok, akik 33-mat kaptak, ott voltak a svédek, akik 29-et nyeltek be, és a horvát csapat is kapott 28-cat, ők azért jócskán megnehezítették a dolgunk.

Szóval játszottunk fizikálisan erős, skadináv csapatok ellen, akik erősek és gyorsak, és velük sem gyűlt meg a bajunk. EHF Kupában, magyar bajnokikon edződő játékosaink fizikálisan is jók, fejben, gondolkodásban pedig egyáltalán nincs probléma. Pl. a párhuzamosan zajló u19-es kosár vb-n is jók vagyunk fejben, csak fizikálisan nem feltétlenül vesszük fel a versenyt az igazán jókkal.

A magyar csapat komplett, nincs olyan, mint pl. a svédeknél, hogy ha leülnek a jók, akkor utána nihil van. Ezért is stabil a csapatunk, hozzuk ezt a közel 30 gólt, hol picit többet, hol 1-2-vel kevesebbet.

Izland a magyarhoz hasonló csapattal nem találkozott. Talán a szerbekkel, de mi jobbak vagyunk ebben a korosztályban. Viszont Izland is javul, érik össze a csapatuk, hisz a Marokkó elleni roncsderbihez képest azért jócskán fejlődtek. Izland a férfi felnőtt csapathoz hasonlóan bátor kézilabdát játszik, próbálnak gyorsan játszani. Mi a stabil 28-30 gólunkat biztos hozzuk, és abban is bízom, hogy lüketető tempójú találkozó lesz, ami egyébként nekünk nincs feltétlenül ellenünkre. Legyen csak tempó, mivel nekünk sok-sok jó és minőségi játékosunk van, ez is feküdhet nekünk.

Magyarország U21 - Izland U21: Gólok száma - Felett/alatt tipp