A szombati napon folytatódik a svéd pontvadászat egy várhatóan nagyon jó mérkőzéssel. A két csapat egymás elleni meccsei ugyanis rendre gólzáport hoznak. Az utóbbi három évben hat alkalommal futottak össze és mindig megvolt a minimum három dugó, sőt többnyire 4-5 gólig is eljutottak a felek.

A Malmö vélhetően könnyű meccs elé nézhet. Tavaly ugye nagyon gyenge szezonjuk volt, viszont az új edzővel megtáltosodtak és robognak újabb bajnoki címük megszerzése felé. 12 forduló alatt 10 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük amit különösebben nem kell magyarázni. Hazai pályán pedig eddig úgy veretlenek (5-1-0), hogy pontosan hármas gólátlaggal bírnak. Bár legeredményesebb játékosuk Isaac Kiese Thelin valószínűleg sérülés miatt ma nem lesz bevethető, nem kell félteni őket. A csak egy hajszállal a svéd mögött lemaradó 7 gólos játékosuk Nanasi ugyanis játékra kész, mellette pedig Holmquist és Taha Ali rohamozhatja a vendég kaput. Ali duplájával tudták legutóbb megnyerni hátrányból a Värnamo elleni bajnokit, jó formába lendült ami nagyon jókor jött Thelin sérülése után.

A vendégek nagyon gyengén kezdték a szezont, viszont az utóbbi három fordulóban 100%-os mérleggel kiléptek a kiesőzónából, sőt jelentősen eltávolódtak attól. Legyőzték a remekül rajtoló újonc Brommapojkarna-t idegenben (1:2), majd két hazai győzelem következett sorrendben a Värnamo és a Göteborg ellen (2:0, 2:0). Kicsit rosszkor jött nekik ez a három hét bajnoki pihenő, de úgy gondolom magabiztosan, szinte tét nélkül futhatnak neki ennek a mai meccsnek az esélytelenek nyugalmával, ami ha pontokra nem is, de akár egy gólra elég lehet.

Szerintem nyerni fog a Malmö ez nem is lehet kérdés, ellenben egy gólt befognak nyelni még ha otthon ez nem is jellemző annyira rájuk.

Tipp: 3-1

Malmö FF - IK Sirius FK: Malmö FF nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp