A tavalyi Tsitsipas - Bautista Agut döntő után idén a Mannarino - Eubanks fináléval kell beérnie a nagyérdeműnek.

Amint reggel ránéztem a francia oddsára, meglepődtem az 1.70-en. Sajnos mivel odáztam az elemzés írását, ezért már csak 1.54-en lehet fogni. Úgy gondolom a Guruba még így épp határeset, de élesben túl kicsi a szorzó, inkább élőben lesz érdemes követni, hátha feljebb kúszik a kopasz oddsa.

A nem túl erős mezőny ellenére természetesen mindkettejüktől megsüvegelendő teljesítmény, hogy idáig eljutottak, egy ATP döntő elérése nagy fegyvertény. Eubanks útja elég rögös volt idáig, már a Lucky Looserként főtáblára jutó Michelsen ellen sem ment simán, végül három játszmában verni tudta honfitársát, majd Sheltont is szintúgy. Utána Rinderknech ellen éles tudott maradni, hiszen két tie-breakben verte. Majd következett a tegnapi, Harris elleni meccs amit néztem is. Alaposan megizzasztották az amerikait, de a végén mégis örülhetett, nagyon parázs 50-50-es találkozó volt, amiből ő jött ki szerencsésebben, tényleg a maximumon pörgött végig a harmadik szettben. Meglepően jól játszottak mindketten, kevés hiba tarkította az összecsapást, bár mindkét játékos fegyvere inkább orbitális első szervája volt.

Mannarino ellen ez kevés lehet. A francia ellen Hanfmann mindössze 3 ászt tudott ütni, illetve Moutet is csak egyet, nagyon érzi a fogadásokat Adrian. Őszintén szólva minden mellette szól, Hanfmannt ugyan 2-0-ra verte meg az elődöntőben, de korántsem volt sima ellene a győzelme. Legfőképpen annak köszönheti döntőjét, hogy az utóbbi időben bődületes módon összekapta magát fejben, és páratlan játékintelligenciájának köszönhetően rendre maga javára tudja fordítani a meccseket, nem inog meg a nehéz pillanatokban.

A 27 éves Eubanks még sosem szerepelt olyan jól, mint 2023-ban, fáradságos munkájának gyümölcse ez a finálé: még sosem döntőzhetett ATP tornán. Mannarino 11 döntőjéből csupán kettőt tudott megnyerni, de a mai napon az érettebb, jobb formában levő Adrian fogja hazavinni a trófeát.

Mannarino, Adrian - Eubanks, Christopher: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp