Hétfőn útjára indul a wimbledoni Grand Slam torna. Az első kanyarban a bőség zavarával találkozik a fogadó,de nagy előnye viszont,hogy nincs korlátozva néhány összecsapásra. Így csemegézve választottam a Alexander Bublik –Mackenzie McDonald mérkőzést.

Mindkét játékos nem egy egyszerű lélek. A kazah az érzelmi hullámvasút megtestesítője. Ha akar és van kedve bárkit,de tényleg bárkit meg tud vernie. Ha nem akkor viszont 200-on kívülitől is kikap annak rendje és módja szerint. Kifejezetten szereti a füves tornákat ékes bizonyítéka,hogy rendszeres résztvevője a Wimbledoni levezető füves tornának Newportban. Az elmúlt két három évben a zöld borításon bármennyire is kiszámíthatatlan, outsider játékosoktól nem kapott kivéve egyet ki Cressy személyében Pedig itt nem egy két találkozóról beszélünk hanem 15-nél több mérkőzésről. Az amerikai pedig bizony a fenn nevezett jelző kategóriájába tartozik. Az idei szezonban két tornán indult Bublik először Hollandiába ahol Sinnertől kapott ki ami vállalható vereség. Majd következett Halle ahol egészen a döntőig menetelve magasba emelhette a trófeát. Ráadásul jobbnál jobb játékosokat vert meg akik hatalmas adogatók a mezőnyben. A kazahnak ügyes keze van és ráadásul remek szervával rendelkezik és ez a két összetevő elég ezen a felületen.

Az amerikai rendkívül antipatikus játékos ezt többször bizonyította. Reklamál,magyaráz folyamatosan hol a bírónak,hol a nézőknek ha nem megy a játék. Akár honfitársával is vitába száll egy indokolatlanul fontos pont okán. A játéka borzasztó egysíkú. Hatalmas tenyerese van,de ezen kívül se lábmunka, se technika. Így azért nehéz fajsúlyos játékosról beszélni. A szezonban négy tornán is elindul ahol voltak rész sikerei,de azért csalódást keltő zakók is akadtak bőven. Elég csak Hijikata vagy Thompsontól elszenvedett vereségére gondolni. A néhány nappal ezelőtti Eastbourne vereség pedig még inkább nevetség tárgyává teszi ahol egy szinte megnyert találkozót füvön képes volt kiengedni a kezéből. Mély nyomot hagyhatott benne.

Összességében minden szempontból jobb és esélyesebb Bublik a győzelemre. Képességben,pihentségben felülmúlja az amerikait.

Bublik, Alexander - McDonald, Mackenzie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp