Mindjárt az első fordulóban létrejött egy olyan párosítás ahol a bukik parázs csatára számítanak, ám az egyik fél pályaspecialitása miatt én személy szerint jóval izgalommentesebb csatára számítok.

Azért természetesen Bublikra kisebb szorzót kínálnak, ami nem is véletlen: a hallei füves tornán szinte végigsöpört a mezőnyön: előbb Coricot, majd a hazai közönség előtt játszó Struffot búcsúztatta, hogy aztán Sinnert és Zverevet is hazaküldje, mindezt igen meggyőző játékkal. A németországi fináléban Rublev várt rá, akit egy kiélezett csatában 2-1-re felül tudott múlni. 42 győztese mellé 21 ászt is bevert a 196 centis kazah klasszis, bár a kettős hibák száma elég magas volt, tizenkettőt ütött. A második szerváknál rendre kockáztat, ami legtöbbször be is jön azért neki, nagyon érzi ezeket a füves ászokat, amíg ennyivel több az ász, nem lehet gondban. Hosszú utat tett meg eddig az orosz születésű Alexander, pár éve még azt nyilatkozta, hogy gyűlöli a teniszt, és csakis a pénz miatt játszik. Azóta már finomított a kijelentésén, annyit mondott, hogy egy rossz periódusban volt és természetesen szeret teniszezni… Mindenki szűrje le ebből a tanulságot, a játékát nézve megérett egy jó wimbledoni teljesítményre a szervagép, akinek azért már nem csak a szervaröptére korlátozódik a játéka.

Kaphatott volna könnyebb ellenfelet is, de McDonald ellen kell bizonyítania, aki füvön átlagos játékosnak számít. Tavaly egy fordulót ment: Borgest még verte, de Gasquet búcsúztatta Wimbledonban.

Ezzen a borításon egyáltalán nem mozog otthonosan az amerikai, Bublik a vártnál simább sikert arathat, ezáltal a játékok száma is 39 alatt maradhat.

Tipp: 3-0.

Bublik, Alexander - McDonald, Mackenzie: Játékok száma - Felett/alatt tipp