A szerdai napon már a második körös találkozók jönnek ha az égiek is úgy akarják. Én pedig maradok tovább a Bublik vonaton hiszen a következő ellenfele Jeffrey Wolf lesz egy újabb amerikai.

A kazah az egyik legnagyobb örök ígéret akinek teljesítménye hullámvasút. Ha van kedve élmény a játéka,ha nincs akkor mindegy milyen huszadrangú teniszező áll a másik oldalon. A borítást viszont nagyon szereti a kazah,mert évről évre résztvevője, a Wimbledonban gyors kiesők viadalán akik a Newporti füves tornán vigasztalódhatnak. Az átütő siker elmaradt tőle ezen a felületen,de a potenciál benne van. A felkészülési tornák közül először Hollandiában próbálkozott ahol a második fordulóban kikapott,de a másik oldalon Sinner állt ami egy olyan vereség amiért senki nem fog követ vetni rá. A Halléban rendezett tornán viszont rendkívül ihletett állapotban játszott és ráadásul mennyire elszántan. Az egész viadal alatt végig fókuszált volt és minden tettével a motiváltságát igazolta. Ennek eredményeképp végigverte a mezőnyt ahol félelmetes adogatókat győzött le,mint például Zverev,Struff vagy épp Sinner. Itt Wimbledonban az első fordulóban a tie breaket elbukta Mackeznie ellen,de nem törte meg,mint máskor hanem töretlenül fókuszált maradt és négy játszmában győzött. Remek játékot produkált és az első szerváit szinte tökéletesen hozta. Töménytelen mennyiségű nyerőket szórva.

Ahogy említettem ismét egy amerikaival kell megküzdeni Wolf személyében aki meglátásom szerint gyengébb ezen a borításon,mint McDonald hiszen egy zöldfülűvel felérő tapasztalattal rendelkezik John. 2016 után amit még juniorként játszott nem látogatta a gyepet. Idén több tornán és többször is próbálkozott,de sikerektől nem volt hangos azért ez a felkészülés. Az első körben toronymagas esélyes volt a francia ellen,de eléggé ki-ki meccs kerekedett belőle ahol könnyen a másik oldalra is billenhetett volna a mérleg nyelve.

Szerintem nem vitás,hogy ezt a meccset Bubliknak nyernie kell.

Bublik, Alexander - Wolf, J J: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp