Zajlik a női kosár AmeriCup, az amerikai kontinens bajnoksága. Minden kontinens tolja neki, itt Európában Belgium nyert, Ázsiában pár napja Kína, Amerikában meg még nem tudni, de azt tudni, hogy még sok minden előfordulhat.

Először itt itt van ez a csoport, ahol tegnap Kuba alaposan beleköpött a levesbe. Ez a játéknap már nem is lett volna annyira érdekes, ha Argentína megveri Kubát. Volt vagy 20 pontos favorit, aztán Kuba rajt-cél győzelmet aratott. Olyan pocsékul dobtak az argentín csajok, amilyet ritkán látni női szinten is.

Igazából tudtam, hogy bűngyenge csapat, és nincs annál jobb, amikor egy rossz csapat rossz napot fog ki, és az ellenfél meg pont ellentétesen. Argentína eleve egy piszok underes csapat, ami abból adódik, hogy

-egyrészt nem dob jól,

-másrészt szereti fejni az órát.

Kuba ellen is sok támadása ment csődbe, mivel lepergett a 24 másodperc. De tényleg többször összehozták, vagy míg vígan tolták a labdát 1-2 másodpercnél, ami által tolták a felelősséget is. Olyan is volt többször, hogy kényszerből dobta rá, akinél épp volt a labda, de ezek a csajok a full üres dobásokat is rendre rontották...

Egy erénye viszont van az argentin csapatnak, bambák, mint az állat, de becsülettel küzdenek. Szóval látszik rajtuk, hogy akarnak, védekezésben megfeszülnek. 129, 111, 121 pontok születtek eddig három találkozójukon.

Venezuela is érdekes csapat, mert náluk Wallén egészen ügyes, nagyjából egyedül van ezzel a képességével. Illetve ott van még Perez, a leszboszi, akit meg egészen fura tehetséggel áldott meg az élet. Látja a játékot, remekül passszol, de tényleg olyan passzai vannak, hogy az ember csak ámul, viszont dobni igen bambán dob ahhoz képest, amilyen ügyes a passzjátékban. Szóval nagyjából a Perez Wallén duóra épül a csapat, meg még mikor ki tesz hozzá.

Venezuela két napja Kubát legyőzte, de a világ legnagyobb bundája volt. A 4. negyed előtt Kuba 13 ponttal vezetett, ami ezen a szinten kegyetlen sok, szóval ez nem NBA, ahol 2 perc alatt dobnak néha 10-12 pontot. Kuba viszont leolvadt, és Venezuela egálra mentette a meccset. Ettől Kuba úgy a dugájába dőlt, hogy a ráadás első 3 percében 20, azaz 2 pontot kapott. Alapvonali bedobások után egyből turnover, tényleg nem láttam még ilyet. Összesen a ráadás 5 percében 30 pontot dobott Venezuela.

Nyertek is Wallénék 21 ponttal, és most derült csak ki, milyen értékes siker ez utólag. Így nem csak a Kuba elleni siker van meg, de megvan egy 21 pontos kosár-különbség. Mert ha USA veri Kubát, itt hármas holtverseny lesz, egy hármas körbeverés, ha Argentína veri Venezuelát. Elvileg verheti. Szóval Venezuelának jó lehet a zakó is, ha az nem nagy. Simán lehet egy kis kooperáció a háttérben, mert pár pontos Argentína győzelem mindkettejük továbbjutását eredményezi.

A pontosság rovására megy majd a fáradtság is, hisz 5 nap alatt mindkét csapat 4 meccset játszik, azért az ki tud venni a csajokból. Venezuela még csak-csak hajlamos az uptempóra, de Argentína ellen nehéz gyorsan játszani. Meg Venezuelának sem érdeke, minél kevesebb támadás van a meccsen, annál nagyobb a sansz, hogy nem alakul ki nagy különbség. Márpedig ahogy mondtam, Venezuelának jó a pár pontos zakó!

Na meg ha kéz a kézben továbbmennek, akkor kell az erő a kieséses szakaszra, bár Canada és Puerto Rico ellen egyiknek sem adnék sok esélyt....

Venezuela nők - Argentína (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp