A második fordulókat rendezik csütörtökön a lányoknak ha az időjárás is úgy akarja persze. A nevek alapján kiemelt pályát érdemelne a Sloane Stephens- Donna Vekic összecsapás. Azonban az eredmény szerintem jóval egyoldalúbb lesz,mint sem gondolnánk. 2018-ban ugyanitt legyőzte a horvát már az amerikait vajon most több esélye lesz?

Az amerikai lánynak eléggé szétesett a játéka,de a salak szezonra újra megtalálta önmagát ami pozitív hír nem csak a szurkolóinak,de szerintem összességében a női tenisznek. Azt viszont látni kell,hogy ez a borítás a leggyengébb pontja Stephensnek. Az utóbbi hat évben négy meccset nyert összesen füvön(a tornát megelőzően). Ez még úgy is borzasztó kevés,hogyha figyelembe vesszük mennyire rövid idő áll rendelkezésre e felületen,hogy valaki sikeres legyen. 2018-van mikor összecsaptak szerintem több esélye volt, Sloanenak,mint most. Az első fordulóban két szettben továbbment amire ránézésre úgy tűnik sima meccs,de mind ő mint pedig Peterson is rengeteg hibával játszottak a nyerők pedig elmaradtak. Ez a meccs is azt mutatja,hogy nincs formában az amerikai.

Egyrészt a horvát az elmúlt időszakban elég stabil,mondhatni benőtt a feje lágya. Másrészt mindig is rendkívül erős volt a zöld gyepen. Idén már megmutatta,hogy nem csak a levegőbe beszélek,hiszen Berlinben döntőzött. Ráadásul a wimbledoni címvédőt győzte le a tornán ,ami sokatmondó.

Az első fordulóban Zhangot kapta akire sokan legyintenének,de a kínai kiváló a borításon. Nincs jó formában az tény,de hogy egy veszélyes ellenfél itt Wimbledonban az biztos. Vekic remekül játszott, Zhang viszony gyenge játékot produkált. Az alapvonalon pokoli erős a horvát.

A jelenlegi formák alapján számomra hatalmas meglepetés lenne az amerikai győzelme.

Stephens, Sloane - Vekic, Donna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp