Pár napja magasztaltam Puerto Ricót, aztán ha jól emlékszem, be is sült a tippem, mert Gwathmey-ék nem játszottak jól. Ezt tartom, lejátszottak 4 meccset az AmeriCup-on, és még nem játszottak jól. Legalábbis teljes meccsen, mert 5-10 percekre meg-megvillantak, de valamiért nekem úgy tűnt, ilyen tengő-lengő üzemmódban vannak, nagyjából annyit adtak ki, amennyi tényleg kötelező volt.

Akár aggaszthatna is egy-két dolog, de egyrészt aki sportfogad, az ne aggódjon, másrészt pedig bízom annyira magamban, hogy még egyszer próbálkozzam, bármennyire is arcul köptek képletesen a puerto ricói lányok.

Tény, Puerto Rico kerete flott, jobb csapattal nem nagyon jöhettek volna. Aki számít, itt van, és egészséges. Ehhez képest a csapatjáték olyan semmilyen, de a 3 kötelezőt megnyerték, Kanadától nagyon kikaptak, de lehet, azt a meccset be is áldozták.

Ehhez képest Venezuela egyszer nyert, a kieső Kuba ellen, méghozzá egy szürreális meccsen. A 4. negyed előtt 13 ponttal vezetett Kuba, majd a 4. negyedben is haladtak előre, ám az utolsó 5 percben Kuba nem nagyon talált a gyűrűbe. Bealudtak, próbálták kihúzni a kb 10 pont fórral. Igen ám, de Venezuela előbb ikszre mentett, majd a 'leforrázott' kubai lányok a hosszabbítás első 3 percében hibát hibára halmoztak, nem egész 3 perc alatt 18 pontot kaptak! Ha nem látom, nem hiszem. Mondjuk még így sem, hogy láttam.

Venezuela két játékosból áll, Wallén, aki képest pontot dobni, meg Perez, aki pass first irányító, a legnagyobb ziccerben is a passz lehetőségét keresi. Egyrészt mindene a passz, másrészt amilyen ügyesen passzol, olyan bambán dob. Szóval itt egy gebasz lehet, ez pedig az, hogy Venezuela elkapja kintről a fonalat, és extrán dobja a triplát. De erre kevés az esély.

Brutál magassági fölénye van Puerto Ricónak, szóval pattanókat illetően is fölényük lesz. Ez a 7,5 pont kezelhető, szerintem itt az egyenes kieséses szakaszban picit koncentráltabb lesz Puerto Rico csapata, így ez a nem túl kemény hendi szerintem vállalható.

Puerto Rico (n) - Venezuela nők: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp