A női verseny egy hét elteltével a 16 közé jutásnál tart, ahol sikerült egy olyan presztízs összecsapásnak is létrejönnie, mint az Azarenka - Svitolina párosítás.

Mind a fehérorosz Grand Slam bajnok, mind az olimpiai bornzérmes ukrán Svitolina szülés után térvissza a legjobbak közé, a különbség csupán az, hogy míg Azarenka már 6 éve esett át a gyereke világrahozatalán, addig Svitolina frissen szülés után próbálkozik.

Vitathatatlan az ukránnak remekül sikerült a visszatérése, férje, Monfils szülőföldjén Strasbourgban tornát nyert a Roland Garroson negyeddöntőig verekedte magát, ám még messze van attól amire képes, ráadásul füvön más teniszre van szükség.

Venus Williamset és Kenint viszonylag simán, köztük Mertenst nehezebben verte, ezzel szemben Azarenka ehy nehezebb Yuan elleni döntő szettes után érzett rá a játékra és a füvön jól teljesítő Kasatkinát és Podoroskát os nagyon könnyedén tanította móresre.

Azarenka játsza az agresszívebb, lüktető teniszt, amit egymás elleni történelmüket nézve, megállapítható Elinának sem füllik hozzá nagyon a kedve, és, ha mindkettena legjobbjukat hozzák nem kérdés ki a.jobb. 5-0 -ra vezet a belarus anyuka eddig, nagy dominanciával.

Wimbledont nézve egyikük sem ért csúvsra eddig Azarenka két, míg Svitolina egy elődöntős szerepléssel büszkélkedhet ezidáig.

Alapból kiindulva Azarenka agresszivitásából, ha nem bal lábbal kel fel A fehérorosz akkor Svitolinának sem lesz ellenszere Aza ellentmondást nem tűrő kátéka ellen. Egy szorosabb és egy simább felvonásban várom Azarenla silerét.

Azarenka, Victoria - Svitolina, Elina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp