Amikor megláttam az irodák oddsait a Galatasaray–Kisvárda Master Good felkészülési mérkőzésre, már tudtam, hogy foglalkozni fogok a találkozóval, mert az odds-mesterek valamit csúnyán benéztek a gólokat illetően. A török bajnok fogadja a magyar bajnoki hatodikat és ez még akkor is igaz, ha a mérkőzést az ausztriai Grazban, a Merkur Arénában, tehát semleges pályán rendezik. Viszont a török vendégmunkások már a Galata érkezésekor fergeteges hangulatot teremtettek a grazi repülőtéren, melyet biztosak lehetünk benne, hogy átmentenek a stadionba is.

Aki kicsit is jártas labdarúgó berkekben az tudja, hogy mekkora különbség van a két csapat között, de nyomaték képen azért álljon itt pár adat ennek igazolására. A török keret összértéke több mint 22-szer értékesebb, mint mostani riválisáé. Csak magának a 13-szoros olasz válogatott Nicoló Zaniolo-nak az eszmei értéke több, mint az egész kisvárdai keret, stadionostól, mosónőstől. Keretük 18 válogatott játékost foglalkoztat, míg a Várdánál ez a szám jóindulattal is kettő. Ezen felül még naphosszat lehetne sorolni, hogy tulajdonképpen miért is jobb csapat a Cim-Bom mint a Várda.

Ettől függetlenül tudjuk jól, hogy nem a pénz focizik, de nagy pénzt azért ne szánjunk a szabolcsiak esélyeire. Annál is inkább ne, mert ebben az átigazolási szezonban jelentősen gyengült a Kisvárda kerete. Kulcsjátékosok távoztak tőlük és az újak beépítése a csapatba egy hosszabb folyamat lesz. Két felkészülési mérkőzést játszottak eddig, váltakozó sikerrel, de egyik sem győzte meg a szurkolókat. Szerintem ez az új összetételű védelem igencsak gólképes lesz, akár már most is a török sztárcsapat ellen.

A Galata is túl van már egy felkészülési mérkőzésen a Törökországban edzőtáborozó Hull City ellenében. Nos, annak az eredménye (3:4) és a várhatóan sok török szurkoló arra ösztönzi majd a szakvezetést, hogy lehetőség szerint a legjobbjaikkal álljanak majd ki a Várda ellen. Az pedig az Álmoskönyv szerint sem túl szerencsés szereposztás a szabolcsiaknak.

Száz szónak is egy a vége, szerintem egy 4-5 gól erejéig begázolnak majd bennünket a gyepszőnyegbe, ezzel is kiszolgálva várhatóan nagyszámú szurkolótáborukat.

Galatasaray A.Ş. - Kisvarda: Gólok száma - Felett/alatt tipp