A legjobb nyolcba jutás a cél az urak számára. Tegnap kinéztem magamnak a délutáni programból a Grigor Dimitrov – Holger Rune párosítást. A mai napon egyértelműen a legkiegyenlítettebb párharc elé nézünk.

A bolgár rég nem látott formában játszik a füves szezonban. A felvezető londoni tornán is érezhető volt,hogy elkapta a fonalat zsinórba hozta a győzelemeket. Sokan azért elfelejtik itt is és Londonban is,hogy éljátékossal vagy aki füvön kiemelkedő eredményeket hoz nem igen találkozott. Hiszen az első erőpróba Alcaraz volt akitől két játszmába ki is kapott.

Ezek az állítások Wimbledonra is igazak. Hiszen a japán Shimabukuro nem üti meg az ATP szintet és pluszba gyenge produkciót tett le az asztalra. Persze nem is volt várható több tőle. A második körben Ivashka nagy zakója is borítékolható volt,egészen pocsék füves szezont tudhat magáénak. Az előbb említett tények igazak Tiafoéra is. Rengeteg hibát ütött az amerikai és így nem lehet meccset nyerni ezen a szinten. Dimitrov viszont kifejezetten jól játszott.

A dánnak egy darabig szépen alakult a felvezető torna aztán jött a fekete leves,mert Minaurtól kikapott. Szerintem kijött,hogy neki rengeteg meccs volt már a lábában az elmúlt hetekben. Itt Wimbledonban az első két kör sima volt. Az előző fordulóban a kiesés szélén állt,de fontos megjegyezni,hogy sem ő sem Davidovich Fokina nem játszott rosszul. Rengeteg nyerőt szórtak és emellett persze sorakoztak a hibák is,de mindkettőjük stílusából fakadóan nem meglepő ez az adat.

Kicsit túlértékelik a bolgárt,mert egy nap pihenőt kapott Rune és ha jó napot fog ki meg is verheti ma Grigort. Az viszont szerintem garantált,hogy olcsón nem adja a bőrét a tőle megszokott módon.

Dimitrov a találkozó esélyese,de ne felejtsük,hogy tulajdonképp az elvárható papírformákat hozta ezért a helyén kell kezelni a sikereit. Kétlem,hogy a dán egy játszmára ne lenne képes összeszedni magát.

Dimitrov, Grigor - Rune, Holger: Játékok száma - Felett/alatt tipp