A wimbledoni második hét csütörtökje mindig a női verseny elődöntőiről szól. Már nincsenek olyan kimagasló esélyesek, mint korábban Williamsék, Sharapova, Henin vagy Clijsters. Itt bárki odaérhet a trófea végső felemeléséhez, egyúttal mutatja azt is mekkora lehetőség előtt van a négy hölgy aki idáig elverekedte magát.

Az első elődöntőben, a frissen szülésből a Tourra visszatérő és egyből a lecsóba csapó ukrán Svitolina van, aki elmondta, hogy higgadtan lebeszélte magával, karrierjében innentől már jóval kevesebb van hátra, mint ami már a háta mögött van, szeretné megélni ezeket a nagy pillanatokat, hiszen ezért dolgozik, teniszezik. Nos megadatott neki és itt van az elődöntőben, két igen kemény három szettes után, amit Azarenka ellen és a világelső Switaekkel szemben vívott meg, kérdés ez mennyit vett ki belőle és mennyire viszi majd őt tovább a szíve.

A másik oldalon a csehek tokiói olimpiai ezüstérmese Vondrousova áll, aki hozta a fűre termett játékát, nagy adogatásokkal, gyors, "aprító" labdamenetekkel. Az érdekesség, hogy az utolsó két fellépését ő is ugyancsak három-három szettben söpörte csak be, honfitársa Bouzkova ellen szetthátrányból felállva, míg Pegula ellen a középső szettet elbukva.

Mindketten életük nagy lehetősége előtt állnak, ilyenkor gyakran remeg meg a kéz előnyben is, nálam ez a női elődöntő, ahogyan a másik is erősen, döntő szett szagú összecsapásnak tűnik.

Svitolinát 2021 -ben az olimpiai elődöntőben nagyon simán verte két szettben a cseh, most revansra vágyik az ukrán anyuka, ám azt sem hiszem, hogy ha ezt véghez viszi, azt két szettben sikerülne neki. Izgalmas meccsre van kilátás!

Svitolina, Elina - Vondrousova, Marketa: Szettek száma - Felett/alatt tipp