Nézzük a csütörtöki második női elődöntőt a programban, ahol a tavalyi döntős játszik az idei Australian Open győztesével.

Jabeur megmutatta, hogy afrikai játékos is lehet sikeres és érhet el nagy dolgokat a teniszben. Tavaly a wimbledoni döntő esélyeseként lépett fel a pályára Rybakina ellen, ám az első szett 6:3 -as megnyerése után teljesen besavasodott és elizgulta a finálé hátralevő részét szinte átnyújtva a kupát a moszkvai születésű (azért kuriózum, mert ugye az oroszok és fehéroroszok ki voltak tiltva a tavalyi tornáról) Rybakinának.

Nos most sikerült egyből visszavágnia a kazahsztáninak, pont fordítva szett elvesztés után fordította meg a meccset. Jó sokat kivehetett belőle a tegnapi meccs, mind fizikálisan, mind mentálisan, hiába az eddigi menetelése, az igazi érték mérő a Sabalenka elleni elődöntő.

A fehérorosz elleni mérlege negatív Jabeurnak (3-1 -re vezet az ellenfél.) Az említett januári melbournei siker pedig átszakította azokat a gátakat, amitől eddig szenvedett Sabalenka. Most már nem izgulja el a meccseit és csak megerősítést nyert, hogy a negyeddöntőjét Keys ellen sikerült két szettben abszolválnia, úgy, hogy a második felvonásban 2-4 -nél nem esett pánikban, hanem zsinórban négy gamet hozva, lezárta a meccse, ezt korábban nem tudta volna megtenni.

Véleményem szerint ez az átszakított januári gát a wimbledoni elődöntőben is segíti majd lekileg a fehéroroszt, Jabeur pedig most sem fogja megugrani a nagy feladatot, így a tavalyi döntő után az elődöntős búcsúval kell majd megelégednie.

Jabeur, Ons - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp