Osztás és szorzás, valamint összeadás és kivonás - bármelyik matematikai műveletet próbálom segítségül hívni (lásd: "na, gyertek ide, bémeg!"), s akármennyire is próbálkozok a csűrés-csavarás módszerével, úgyis hiábavalónak bizonyul az erőlködés. Minden esetben csakis arra az 1 darab következtetésre jutok, hogy amennyiben nem győz Nápolyban a PSG, akkor neki kampec. Kész, vége, nincs tovább! A franciák részéről akár be lehet zárni azt a Bajnokok Ligája nevű boltot!

És bizony ilyenkor nem lehet nem arra gondolni, hogy a katari sejkek pénzéből euró százmilliókkal kitömött PSG immár évek óta képtelen bejutni a BL-elődöntőbe. Sőt, már egyre inkább arról van szó, hogy a PSG-nek meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját. Legalábbis ezt akarják a dúsgazdag szponzorok, vagyis még pontosabban, ezt akarja a félhomályban bujkáló Katar államot képviselő Nasszer Al-Khelaifi üzletember-sejk, vagyis a Paris Saint-Germain Football Club elnök-vezérigazgatója és csatolt részei (az arab sejkek). És nyilván ezért - a BL-siker elérésének érdekében - került Párizsba a világ legdrágább focistája, a Barcelonától érkezett Neymar. És nyilván ezért - a BL-siker elérésének érdekében - került Párizsba a franciák "csodatinije", Kylian Mbappe.

Persze, előre borítékolható, hogy a nápolyiak nem fogják olcsón adni az irhájukat, ám valószínűleg ott is úgy szokják mondani, hogy van az a pénz… Amitől korpás lesz néhány illetékes elvtárs haja.

De visszatérve a mérkőzésre, mert, ugyebár, a zöld gyepen is lesz majd valamilyen labdarúgásra is emlékeztető dolog. Ez többek között azt jelenti, hogy érdemes lehet "leltározni" a hiányzókat: hazai oldalon Chiriches, Verdi és Meret kapus, illetve Kurzawa és a fiatal Dagba a franciáknál. Máshogyan fogalmazva: mindkét csapatban játszani fognak a meghatározó játékosok.

Egyelőre olyasmit motyognak francia oldalon, hogy kissé bizonytalannak tűnik az uruguayi Edinson Cavani szerepeltetése. Valami bordatájéki fájdalomról szól a mese. Maximum majd annyi történhet, hogy a Neymar-Mbappe duó mellett nem Cavani, hanem az argentin Angel Di Maria fog játszani a csatársorban. Ennyi!

A hazaiaknál mindegyik meghatározó játékos rendben van: Insigne is, Mertens is, Milik is, Hamsik is, Callejon is, Koulibaly is, Allan is, Zielinski is, satöbbi, satöbbi. Mindannyian!

Izgalmas mérkőzés várható. És Nápolyban tudni kell majd szépen "meghalni"!

Napoli - Paris SG: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp