A tavalyi csalódás után gyorsan eljött az idő a javításra Ons Jabeur számára. A 2022 -es női döntőt, Rybakina ellenében sikerült egy remekül elvégzett és begyűjtött első szett után teljesen lerombolni és kis túlzással átnyújtani a kazahnak a serleget, a tavalyi oroszok nélküli lebonyolítás pikantériájaként említhető, hogy Rybakina Moszkvában született ...

No, de ezt felejtsük is el ezt, most végre mindenki indulhatott a versenyen és így ismételt a tunéziai mókamester, ahová - szerintem nem bánja - a Sabalenkát kiejtő cseh Vondrousova került be ellenfélként.

Jabeur remek két hetet tudhat maga mögött, ahol bebizonyította, hogy nagy küzdő is egyben. Kvitova 6:0,6:3 -as lezúzása után, mind a címvédő és mumusává is válható Rybakina, mind az elődöntőben Sabalenka ellen egy tie-breakben elbukott szett után sikerült talpra állnia, ami mutatja erre a tornára úgy néz ki megedződtek az idegei, vagy legalábbis jobban bírja a vetélytársainál a strapát.

Most egy újabb döntő, anyi előnye van Jabeurnak, hogy ő már ismeri milyen egy wimbledoni döntőben és abból tanulva, több dolgot is saját maga malmára hajthat.

Látva Vondrousova elején nagyon sima Svitolina elleni elődöntőjét, majd utána az iszonyatos nehézkes befejezést, melyet a tét nagysága tett rá, miután rádöbbent, hogy hova juthat, ha nincsenek Svitolina hibái, akkor kérdés mikor került volna el a szombati meccs párosításába a cseh. Ezeket látva ilyen izgulással küzdve, egy fináléban, ha adott a helyzet, mit csinál majd Vondrousova?

Szerintem Jabeur kétszer nem lép abba a folyóba, most Vondrousova kevés lesz a tunéziai varázsló ellen,

Vondrousova, Marketa - Jabeur, Ons: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp