A holnapi nagyüzem előtt a szombati játéknapon egy mérkőzéssel jelentkezik a norvég Eliteserien. Ráadásul két olyan csapat feszül egymásnak, akik a hét közepén is a szemünk előtt voltak és mind a ketten bejutottak a norvég kupasorozat elődöntőjébe. A Valerenga - Molde összecsapásban sok minden benne lehet, a papírformától a meglepetésig, a sok góltól az kevésig. Én viszont a mostani tippemmel a vendégcsapatra helyeztem a hangsúlyt. Mikor erre a párosításra rápillantottam ez volt az első gondolatom, s mivel többször jártam már úgy, hogy túlvariáltam egy tippet, ezért itt nem hagytam saját magam sem elbizonytalanítani. A tipp: Molde over 1,5 gól a mérkőzésen.

Először a hazai védelem oldaláról közelítenék a találkozóra. Pár napja itt a sportfogadas.org egyik szerkesztőjének a tollából olvashattunk egy nagyon tartalmas összefoglalót a csapatoknál történt játékosmozgásokról. Akkor két fontos infó ragadt bennem. Az egyik, hogy az oslói gárda is érintett az átigazolásokkal együtt járó gyengülésben és hogy a Vidi mintájára ott sem a tudatosság és a tervszerűség az úr a klub háza táján. Ennek még azt sem mond ellent, hogy a hétközi kupameccsen sikerrel vették a Brann elleni akadályt, hisz a Brannál is olvashattunk hasonló gyengülésről. (Azt már csak zárójelesen jegyzem meg, hogy mindezek ellenére a Brann is berámolt nekik egy duplát.) A jelenlegi 13. helyezett hazaiak egyébként sem jelentenek túl nagy akadályt az élmezőnyhöz tartozó csapatoknak az Intility Arenában. Az előttük álló csapatoktól kivétel nélkül mind vereséget szenvedtek úgy, hogy egy kivételével (Strömsgodset 0:1) mindig kaptak minimum 2 gólt.

Mivel a Molde, a kezdeti nehézségeket leküzdve egyre inkább kezd kapaszkodni az élmezőny felé, ezért én személy szerint már az élcsapatokhoz sorolom Őket. Mint ilyen, nekik is illik egy duplázást megejteniük a mostani meccsen. Ha két hete a Bodø/Glimt ellen sikerült, egy jóval gyengébb képességű csapat ellen miért ne sikerülhetne. Mindenesetre a vendégek támadószekciójában vendégségben is van potenciál, de volt már rá példa, hogy bennük is maradt.

Én nagyon bízom a vendégek fiatal tehetségének, Ola Brynhildsen-nek az eredményességében. A második gól a szögletzászlóról is bepattanhat.

Vålerenga - Molde: Molde által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp