Felfordult az élet a norvég pontvadászatban ebben a szezonban. Ezt leginkább a Rosenborg szurkolói érzik és mondhatják, ugyanis a csapat tavaly még a bronzérmet ünnepelhette, idén pedig nagyon úgy néz ki a kiesés elkerülésénél nemesebb céljuk nem nagyon lehet majd. Elképesztő vesszőfutásban a csapat, utoljára a Ham-Kam ellen tudtak győzni még június legelején. Azóta négy tétmeccsen mindössze egy döntetlenre futotta erejükből, további hidegzuhany volt hogy még a sereghajtó Aalesund otthonából is pont nélkül távoztak. Kongatják már a vészharangokat jogosan és bár ma az ezüstérmes helyen álló Tromsö lesz az ellenfelük, mindenképpen pontokat kéne szerezni hogy minél hamarabb kilábaljanak ebből a méretes gödörből. Mind a három győzelmük eddig a bajnokságban otthon született ami egy pozitív előjel lehet, de kőkemény meccs vár rájuk és a győzelmüket nem merném megtippelni jelen formájukban de egy gólra szerintem biztos hogy jók lesznek. Menniük kell előre szinte minden mindegy alapon, csak a három pont elfogadható.

Azt viszont nehéz szintén elképzelni hogy ez a suta védelem ne hozzon össze egy gólt a vendégek számára. A Tromsö annak ellenére hogy 3-4-3as felállásban lép pályára kevés gólt szerez, de ezt a átlagot az utóbbi két meccs góltalansága húzta le. Például május közepe és június vége közötti időszakban lejátszott hat bajnoki meccs mindegyikén eljutottak legalább két lőtt gólig, nem véletlen hogy ebből ötöt be is húztak. A Lilleström ellen ez ugye már nem sikerült viszont ami a fontosabb egy nagyon jó csapat otthonából lopták el mind a három pontot, illetve a előző fordulóban a Valerenga ellen több góllal nyerniük kellett volna ha Sjoeng nem véd úgy mint egy betonfal, nem véletlen kapott közel 9-es értékelést és meccs embere díjat.

A hazaiaknak az első perctől nyomni kell, gólokat szerezni, mert 1:0-val aligha tudják megnyerni a találkozót. Szerintem mindkét fél szerezhet gólt.

Tipp: 2-2

Rosenborg - Tromsø: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp