Ha visszaugrunk az időben 2 évet, akkor 2021-ben találjuk magunkat. Még javában a covid erában járunk, ki épp hanyadik oltásának utóhatásait nyögi. Fittyet hányt viszont mindenre a tarajos skót, hisz ezt a tornát ő 2021-ben megnyerte. Épp jó cimbijét, D. van d. Bergh-et verte a fináléban, méghozzá 18-9 arányban, ahogy emlékszem rá, ott a belgának esélye sem volt. Érdekesség, hogy amikor robban a covid, és nem lehetett utazgatni, Bergh a szigetországban ragadt, és Wright fogadta be hoszzú hetekre. Aztán teltek-múltak a napok, és ők közben szépen összevesztek valami apróságon. Persze Bergh sem könnyű eset, kb mindenkivel volt valami összetűzése már...

Lényeg a lényeg, amióta Wright ezt a tornát megnyerte, eltelt két év. Azóta a tarajos skót 2022-ben még nyert egy vb-t, ami neki már a második, de aztán megindult lefelé a lejtőn. Az idei PL-ben a bohóc szerepe volt az övé, ő volt a mezőny lábtörlője, boksznyelven a felhozó ember, mert akivel épp játszott, attól kapott ki. Legfrissebb 'élmény' a páros vb, a WCoD, ahol 2021-ben szintén nyert Skócia színeiben, de idén már Andersonnal nem sikerült. Más kérdés, hogy fináléba jutottak, de az leginkább annak volt köszönhető, hogy Gary Anderson óriásit játszott. Meg persze annak, hogy az elődöntőben a házigazda német páros mindkét tagja maga alatt volt. Az addig a német párost húzú Schindler lesüllyedt Clemens szintjére, de a fináléban Wales 10-2-vel intézte el Andersont és Petert.

Wright szenved, utolsó két PC állomáson 3 meccséből 1-et nyert, Rupprecht ellen sikerült egy 6-3, de aztán rögtön rá 1-2 óra múlva a 2. körben Jarred Cole, aki azért nem tartozik a krémhez, 6-0-lal küldte 'haza' Wrightot. Peter formája rossz, és rossz hónapok óta.

Csak azért nem húzom be a sima Gilding sikert -aki idén UK Opent nyert-, mert biztosra akarok menni. Persze tény, ez sem tuti tipp, de hiába a jobb név, ha nincs mögötte a játék, akkor megette a fene. Totál 1.85-1,85 a reális odds, ennek a hendinek ezt a tippet bírnia kell!

Wright, Peter - Gilding, Andrew: Kör hendikeppel - Hendikep tipp