Ausztriában csap össze egymással a két együttes, 2007 után immár a második alkalommal. Ha minden igaz, akkor ez lesz a francia együttes első mérkőzése a felkészülési időszakban, méghozzá a frissen kinevezett edzővel, Patrick Vierával.

A német együttes előrébb tart a felkészülésben, ők már két hete edzenek, ez idő alatt már két felkészülési mérkőzésen is túl van az együttes, egy 3-1-es győzelem és egy 1-2-es vereség. Mindkét mérkőzést alacsonyabb osztályú német együttesekkel játszották, így jól kivehető, hogy rendkívül sebezhető még a csapat, a sok távozóval pedig pláne tovább gyengültek. Távozott Dolberg, Baumgartner, Rudy, Angelino, Delaney és Bicakcic is, míg nevesebb érkezőjük még nem volt.

Az előző szezont a 15.helyen zárta a francia csapat, így mindenképp lépniük kellett, ha előrébb szeretnének végezni a tabellán. Ehhez első sorban egy új edzőt kellett kinevezzenek, úgy gondolom, hogy a Világ- és Európa-bajnok középpályás megfelelő ember lehet, talán szót tud érteni a francia játékosokkal és nem lesz idegen tőle ez a közeg. Támadó poszton nagyon kell az erősítés a csapatnak, ugyanis a veterán Gameiro is távozott a csapattól, így a maradt két támadó az előző szezonban 23 gólt szerzett összesen, abból Diallo egyedül rúgott 20-at.

Mivel mindkét együttes vitt játékosokat bőven Kitzbühelbe, így azt gondolom, hogy lesznek sorcserék, akár már a félidőben. A csapatok talán nem az eredményre fókuszálnak majd, hanem arra, hogy játékban legyenek a játékosok. Legalább 4 gólt várok a mérkőzésen, a tippem az, hogy 2-2 lesz a mérkőzés vége.

TSG Hoffenheim - Strasbourg: Gólok száma - Felett/alatt tipp