Nem sok érték maradt a magyar bajnok Ferencváros BL selejtezőjének visszavágójára a Feröer-szigeteki KI Klaksvik ellenében, de az odavágó 0:0-ja talán kínál számunkra olyan opciót, mely még az elfogadható kategóriába tartozik. Nálam ez a Félidő/Végeredmény 1-be csúcsosodik ki, mert legyünk őszinték, a kinti szégyent talán ezzel tudná némileg kompenzálni a zöld-fehér gárda.

Tudom, hogy sokan sikerként élik meg a kinti "bravúros" döntetlent, de nálam ez a magyar foci újabb szégyenfoltja lett. Félamatőr játékosok ellen örülni annak, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni egy találkozót, nagyon a béka feneke alatti szint. Ami a leginkább bosszantott a Klaksvíkban játszott találkozón az az, hogy igazság szerint tényleg örülnie kellett a magyar kirakatcsapatnak, hogy a 90 perc végére sikerült egy olyan eredményt elérnie, mely bizakodással töltheti el a visszavágóra.

Arra a visszavágóra, melynek felvezetéséről több helyről is informálódtam és végül leginkább azzal a véleménnyel értettem egyet mely kimondja, hogy "hazai környezetben győzni kell, és akár már az első félidőben eldönteni a továbbjutást". A többi ezen felül csak mellébeszélés egy olyan ellenfél ellen, akik ellen ha tényleg egy céltudatos és sikerre éhes Ferencváros lép pályára, akkor bármi sansza is lehetne az Üllői úton. Ez a minimum amit hozniuk kell Dibuszéknak ahhoz, hogy szurkolóik ismét teljes mellszélességgel kiálljanak mellettük.

A Klaksvik egyébként, a Fradi jóvoltából is, szagot fogott. A vendégek az elmúlt napokat az akklimatizálódás jegyében Dániában töltötték és itt próbáltak a rájuk váró klímához és a számukra szokatlan rendes füves pályához hozzászokni. Ezzel is azt sugallják a külvilág felé, hogy nem tartják magukat teljesen esélytelennek. Mondom, ehhez sokat hozzátett a Fradi is a kint mutatott játékával, de a Feröer-szigeteken sem nőnek a fák az égig, tehát két meccs alapján azért ki kell jönnie annak az erőkülönbségnek, mely a két csapat között van a Ferencváros javára.

Nem tagadom, én az a fajta szurkoló vagyok, akinek van egy konkrét elképzelése erről a gyönyörű játékról. Azután a látottak után vagy csalódok, vagy nem egy adott találkozóban. Most egy első pillanattól kezdve domináló, motivált Ferencvárost várok a pályára, mely már az első félidőben megpróbálja eldönteni a párharc sorsát. ( Ha ne adj Isten mindez mégsem jönne össze, akkor jól tudjuk, hogy mindez Soros és Brüsszel műve. )

Ferencváros - KI Klaksvik: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp