Két másodosztályú együttes csap össze Szlovéniában, a magyar NB2 és a szerb Prva Liga együttese fog egymásnak feszülni Roglában. A bukik 50-50-es ajánlattal jelentkeztek a meccset illetően, de én valamiért hajlok afelé, hogy a magyar együttes akár meglepheti mai ellenfelét.

A Szeged egy vereséggel kezdte a felkészülési időszakát, a román másodosztályú Dumbravita ellen kaptak ki egy hajrábeli góllal, majd egy hihetetlen győzelemmel következett az élvonalbeli paks ellen. 7-3-ra legyőzték az egyáltalán nem tartalékos Paks együttesét, a 70.percben már 7-1-re vezetett a másodosztályú együttes. Pár napja egy ázsiai Bl-ben szereplő szaúdi együttes ellen játszottak gól nélküli döntetlent, az Al-Fayha elleni mérkőzésen igen szeszélyes időjárási körülmények voltak.

A Macva Sabac a szerb másodosztályban az alsóházban végzett, viszont a Szegeddel ellentétben eléggé gyenge felkészülési időszakot tudhatnak a magukénak. Rengeteg próbajátékost is tesztel a csapat, nagy volt a jövés-menés a klubon belül, jelenleg 30 játékossal készülnek, ebből 12 próbajátékos. Az elsődleges cél az, hogy a távozók helyére megfelelő játékosokat találjanak, minél előrébb végezzenek a bajnokságban, az eredmény most teljesen másodlagos.

Mindkét csapat erősítésre szorul még, de úgy gondolom, hogy a Szeged valamivel jobb játékerőt képvisel, és jobban egyben van. Az, hogy a Paks ellen ilyen gólzáporos sikert tudtak aratni, számomra azt jelenti, hogy egy Macva ellen összejöhet nekik két gól, főleg egy teljesen széthajtott együttes ellen.

Legalább két szegedi gólt várok az utolsó felkészülési mérkőzésükön, ha minden igaz, akkor a július 30-ai kezdésig már nem játszanak többet.

Szeged - FK Macva: Szeged által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp