Vagy elképesztően gyenge csapat a Celtic vagy csak túlságosan is beleélte magát a 'gálamérkőzés' fogalmába, ugyanis a skót együttes pár nappal ezelőtt egy tíz gólos mérkőzést játszott a japán Yokohama F Marinos csapatával, ahol 6-4-re sikerült kikapjanak.

Tele van japán játékossal a skót bajnok, így adja vagy adta magát a tény, hogy az ázsiai országban túrázzanak, ezzel is népszerűsítve klubot. Mint pár nappal ezelőtt már írtam, öt japán játékos található a Celtic keretében, a skót mellett a második legnépszerűbb nemzetiség a klubnál. A japánok amúgy is minden évben elhoznak egy-két európai sztáregyüttest, akik egyébként nagyon ritkán verik el a csapataikat, viszont a szurkolók nagyon élvezik, hogy sztárfocistákat láthatnak játszani. Rendszeresen felveszik a kesztyűt az erősebb ellenfelekkel is, mint ahogyan látható volt az előző mérkőzésen.

A Gamba Osaka csapatának nincs jó szezonja, annak ellenére sem, hogy most magukra találtak és kilenc mérkőzésből csak egyet vesztettek, igaz, az egy kupamérkőzés volt egy alacsonyabb együttes ellen. A rossz szezon kezdet után megindultak felfelé, pár győzelem és a felsőházban találhatják magukat, ha az eredmények kedvezően alakulnak a számukra.

Ez a mérkőzés ugyan felkészülési mérkőzés, de közel sem ugyanazt a cél szolgálja, mint ha itthon maradtak volna és játszanak egy mérkőzést. A cél a szórakoztatás, illetve hogy ne sérüljön meg senki és szerepet kapjon mindenki.

A tippem az, hogy ez a találkozó sem lesz gólszegény, egy 2-2 szerintem benne van ebben a mérkőzésben. Láthattuk, hogy mi volt az előző mérkőzésen, a második félidőben 4 gólt kapott az európai csapat, illetve szerintem ezen a mérkőzésen is legalább négy japán játékossal fognak kezdeni, hiszen mégis ők vannak otthon.

Gamba Osaka - Celtic: Gamba Osaka által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp