A Monza csapata pár év alatt sikeresen feljutott a harmadik vonalból az első osztályba, ahol sikerült is megragadjon a csapat, miután az előző bajnoki kiírásban a 11.helyen zárt az együttes.

A negyedik felkészülési mérkőzése lesz kicsit több, mint egy hét alatt, amely klub új elnökkel vág neki az idei szezonnak. Nagy kérdés, hogy hogyan fog teljesíteni a csapat Berlusconi nélkül, mindenesetre a klubnál rámentek arra, hogy csak gyenge csapatok ellen játszanak felkészülési mérkőzéseket. 11-0, 5-0 és 5-1-re végeztek az alacsonyan rangsorolt csapatok ellen, a Vis Pesaro is a kiesés ellen küzdött a Serie C-ben.

Egyelőre úgy fest, hogy minőségi távozó nélkül letudja ezt az átigazolási szezont az első osztályú együttes, olasz klub révén viszont olyan jövés-menés volt a klubnál már idáig is, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. 21 játékos érkezett a klubhoz, ebből rengeteg játékos kölcsönből tért vissza, és 20 játékos távozott, ebből 13 volt lejárt kölcsönszerződés. Érkezett a csapathoz Pablo Mari, a Carboni tesstvérek az Intertől, igaz, csak kölcsönbe, viszont Gagliardini végleg, szintén onnan, illetve Caprari és Petagna is erősítést jelent a Napoli számára.

Nagyon jól sikerült az új játékosok beilleszkedése, hiszen a gólok nagy részét ők szerezték az utolsó két mérkőzésen, az önbizalom mellett az ilyen mérkőzések célja az is, hogy mérkőzés körülmények között szokjanak össze a játékosok. Ez eddig jól megy, aztán pár hét, és következhet egy igazi erőfelmérő, a Milan ellen játszhatnak majd felkészülési találkozót. Sok dolguk van még addig, de látva a keretet, illetve a szezon előtti formát, egy középmezőny megint kinézhet a csapatnak.

Ezen a találkozón, ami egy nappal van később a Giana Erminio mérkőzést követően, egyértelmű cél a minél nagyobb győzelem kiharcolása. Legalább 5 gólt várok a csapatoktól, szerintem van ennyi a két csapatban, de főleg az első osztályú együttesben.

Monza - Vis Pesaro: Gólok száma - Felett/alatt tipp