Ma újabb két erős válogatott megkezdi a Női Labdarúgó Világbajnokságot, az egyik a világranglista második helyezett Németország, a másik pedig a nyolcadik Brazília. Talán a mai játéknapon láthatunk már rendes mérkőzést is, mert amit eddig mutatnak a hölgyek az eléggé elkeserítő.

Norvégia vereséggel kezdett Új-Zéland ellen, Anglia egy nagyon gyenge helyzetkihasználású mérkőzésen mindössze 1-0-ra verte Haitit, Franciaország pedig nem bírt Jamaicával. Egyedül Japán volt az, aki kiemelkedett a nagyobb csapatok közül, ez az első kör eddig az esélytelenebb csapatok jó védekezéséről szól. Ami nem feltétlenül lenne baj, csak nem ehhez szoktunk.

Brazília szinte biztosan továbbjut a csoportjából, hiszen a két csapat mellett még a franciák és Jamaica található, és az első két helyezett megy tovább. A csapat idei felkészülése elég felemásra sikerült, verték Japánt, Németországot, Chilét és Kínát is, USA és Kanada viszont verte őket. Anglia ellen 1-1-re végeztek a Szuperkupán, majd tizenegyesekkel az európai válogatott nyert 4-2-re. A dél-amerikai válogatott még soha nem nyerte meg a női vb-t, legjobb eredménye egy második helyezés 2007-ből. Nem hiszem, hogy majd pont idén változna ez, azonban egy pár kört azért mehet a válogatott.

Egyértelmű a brazil együttes dominanciája Dél-Amerikában, hiszen legutóbbi kilenc Copa Americájukból nyolcat megnyertek, azonban ez kevés, szeretnének ezen a szinten is maradandót alkotni. Kinevezték pár éve a korábbi amerikai szövetségi kapitányt, a svéd Pia Sundhage-t, aki nyert olimpiát és második lett a vb-n.

Brazília a találkozó egyértelmű esélyese, amit jól mutat a panamai válogatott felkészülése is. Spanyolország 7-0-ra és Japán 5-0-ra verte őket, igaz, Gibraltár ellen ők rúgtak hetet. Panama az 52. a világranglistán, és korábban még soha nem játszottak a selecao ellen, illetve a tornán is újoncok.

Rájátszás során jutottak ki, Pápua Új-Guineát és Paraguay-t győzték le, egyébként nagyon fiatalos a csapat kerete is. Többen is arra számítanak, hogy ez egy ugródeszka lesz a karrierjükben, illetve, hogy a jövőben többször is részt vesznek majd a vb-n, most csak megnehezíteni tudják maximum a nagyon dolgát.

Sima brazil győzelmet várok ettől az összecsapástól, panama végig védekezni fog, de kizártnak tartom, hogy négy gól alatt tartsák a sokkal esélyesebb ellenfelüket.

Brazília (n) - Panama Women: Brazília (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp