Az éjszakás műszakomban amikor rápillantottam a mai listára egyből a HJK - Molde összecsapás került a látóterembe, azon belül is a vendégcsapat duplázása. Akkor 1,9 felett volt az oddsa, de megfogadtam, ha ébredésem után is veri az 1,8-at a Molde két gólja, akkor játékba küldök egy pár sort erről a találkozóról.

Klubszinten nem kérdés, hogy egy finn és egy norvég csapat összecsapásából az utóbbi az esélyesebb egy oda-visszavágós rendszerű lebonyolításnál a továbbjutásra. Nincs ez másként most sem, tehát számomra nem kérdés, hogy a 2022-es norvég bajnok lép majd tovább ebből a körből. A kérdés csupán az, hogy ehhez az első mérkőzésen milyen erőket mozgósítanak majd a vendég kék-fehérek. Most olyan formában szerepelnek a vendégek, hogy hatalmas esélyük van arra, hogy már az első találkozón eldöntsék a továbbjutást.

A Helsinki JK nagyon hektikus szezont fut az idén. A bajnokságban sem áll túl jól a szénájuk a címvédést illetően és az előző BL-selejtező kört is csak nehezen abszolválták az északír Larne ellenében. Nem tudom, hogy milyen taktikával küldi majd csatába csapatát Toni Korkeakunnas, de az előnyszerzéshez támadniuk kellene,azt pedig a Molde simán lekontrázza. Van annyira jó csapat ez a norvég bajnok (ezt tavaly Kisvárdán is láthattuk), hogy simán az ellenfele védelme mögé kerüljön.

Most egyébként is ihletett és nagyon eredményes formában játszik Erling Moe csapata. Aki szembejön azt verik, ha a helyzet úgy alakul akár több góllal is. Szerintem a HJK-t is meg tudják majd lepni, akár Helsinkiben is. Gólgyárosuk, Eric Kitolano továbbra is ipari mennyiségben szállítja a gólokat csapata számára, de ha esetleg rá nagyobb hangsúlyt fektetnének a hazai védők, akkor még mindig van a tarsolyukban egy Brynhildsen O.vagy Breivik E., akik azért gólérzékenységükkel sokat tudnak lendíteni a tippünkön is.

Sima vendéggyőzelmet várok, a vendégcsapat (minimum) duplázása mellett.

HJK - Molde: Molde által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp