Ma egy barátságos kosárlabda mérkőzésen akadt meg a szemem, mégpedig a Portugália - Elefántcsontpart találkozón. Mind a ketten az előttük álló augusztusi feladataikra készülnek. A luzitánok a hónap közepén rendezendő olimpiai selejtezőkre (többek között ellenünk) készül, míg ellenfelük a hó végén rendezendő VB-re. Ennek a felkészülésnek az egyik állomása a mai egymás elleni mérkőzésük és szerintem a bukik nagyon alacsonyra tették az over határát.

Bár egymás elleni eredményük nincs, az mind a két csapat eredménysorából látszik, hogy a saját közegükben, a saját szintjükön elég ponterős kosárlabdát játszanak. Ez a Portugál válogatott esetében általában 75 dobott kosárra hegyeződik ki, de nem ritka, hogy elérik a 80, 90, vagy épp a 100 pontot is. Igaz ezeket az eredményeket nem mostanában hozták, de jó esélyt látok rá, hogy az általam várt minimum 75 pontot a mai találkozón is képesek lesznek lehozni.

Az elefántcsontpartiak ugyanakkor játékból érkeznek a felkészülési mérkőzésre, hisz még nincs két hete, hogy döntőt játszottak Marokkóval az AfroCan küzdelemsorozatában. Mint ahogyan mondottam a saját közegében rendre képesek Ők is a 70 pont körüli teljesítményre és ezt ezen a sorozaton is bizonyították. Hogy mindez egy európai csapat ellen hogyan működik, majd kiderül.

Az biztos, hogy túltaktikázni nem kell a feleknek ezt a mai találkozót sem, mert a presztízsen kívül más tétje nincs. Ugyanakkor elképzelésem szerint a könnyed laza játék hozhat egy olyan szintű felszabadultságot mind a két válogatott játékosainál, hogy elsül a kezük.

Portugália - Elefántcsontpart: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp