Kaliforniában szórakoztatja a jó népet egy kicsit a két olasz gigász. Javítaniuk kell az új szezonban, hiszen voltak már ennél sokkal jobb szezonjaik is.

A hazaiak helyzetét és végül egész szezonját beárnyékolta a pontlevonások körülötti herce-hurca. Végül 10 pont mínusszal büntették őket, ami azt eredményezte hogy lemaradtak mindenféle nemzetközi kupában való indulás jogáról, amihez az egy éves eltiltás is hozzájárult. Ez a bajnokságban a következő szezonban még jól is sülhet el hiszen sokkal kisebb terhelésnek lesznek kitéve a játékosok, de egy Bajnokok Ligájában egy Juventusnak illő lenne ott lenni a csoportkörben.. Nem sikerült, meglátjuk mit hoznak ki az idényből, mindenesetre elég későn (a Barcelona elleni meccs eltörlése miatt), július 28.án játsszák le első felkészülési meccsüket a Milannal, majd ezt követően a Real Madriddal is megmérkőznek majd. A nyáron volt pár játékos akik távoztak. Ilyen Di Maria, Cuadrado vagy 30 misiért végleg Kulusevski is. Az érkezők viszont kellő pótlást jelenthetnek hiszen McKennie, Weah illetve Locatelli és Moise Kean és Milik is véglegesítették helyüket a csapatnál kölcsönszerződésük lejárta után.

Pioli csapata szintén nem lehetett elégedett hiszen közelében sem jártam annak hogy megvédjék bajnoki címüket. A Napoli leiskolázta a mezőnyt, viszont csapata összeomlásának köszönhetően csupán a negyedik helyen végzett ami még éppen hogy BL indulást ért. Legnagyobb távozóik a nyáron Brahim Diaz és Tonali voltak. Utóbbiért jelentős összeget fizetett a Newcastle, így nem feltétlenül jártak rosszul hiszen ebből a pénzből szerződtettek három játékost is (Reijnders, Okafor és Pulisic). Két felkészülési meccset lenyomtak már. Az elsőn egy alsóbb ligás csapatot vertek könnyedén 7-0 ra 2x30 perces meccsen, majd az igazi erőfelmérő a Real Madrid ellen következett ahol egy félidőig minden szép és jó volt (2-0), majd jött a sorcsere a spanyoloknál és végül a fordítás (2-3). A világ persze nem dőlt össze, sőt azt gondolom ma a két gigász egy hasonlóan izgalmas és gólokban gazdag meccset fog játszani, még nem vért izzadva azért, hogy csak gólt ne kapjanak...

Tétmeccsen a bajnokságban mostanság nem szokott góleső lenni, de kérem ez egy felkészülési meccs ráadásul az USA-ban.

Juventus várható kezdő 11:

Szczesny; Danilo, Bremer, Gatti; Weah, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostic; Chiesa, Milik

AC Milan várható kezdő 11:

Maignan; Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez; Krunic, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Tipp: 2-2

Juventus - AC Milan: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp