Nem maradt el nyom nélkül az Arminia Bielefeld zuhanórepülése és kiesése, gyakorlatilag az alapoktól kezdve megváltoztatták a teljes klubot.

Új sportigazgatóval, új vezetőedzővel, megerősített szponzori szerződéssel és teljesen új játékoskerettel vág a 2023/24-es szezonnak a hazai együttes, ahol nem maradt következmények nélkül a Wehen elleni bűnrossz teljesítmény. Vagyis inkább a teljes szezoné, ugyanis nem volt olyan időszaka az előző évadnak, amikor ne a 15. vagy annál rosszabb helyen álltak volna a Bundesliga 2-ben.

Ami az élvonalba jutásokat illeti, a rekordot a Bielefeld tartja, hét alkalommal vívta ki a klub a Bundesligába kerülést. Csakhogy idén a másodosztályba kellene kiharcolni a feljutást, és a jelenlegi keret nagyon úgy fest, hogy egyelőre nem alkalmas arra, hogy harcoljon ezért, csak a középmezőnyhöz tartoznak a klubok kereteit összehasonlítva. A 24 fős keretből mindössze ketten maradtak az előző évről, az egyik a csapatkapitány, Fabian Klos, a másik pedig Christopher Schepp. Mondjuk Schepp is csak fél éve van a csapatnál, hivatalos mérkőzése pedig még nincs. Voltak érdekes igazolások most a nyáron, sikerült egy-két jobb játékost is igazoljanak, tényleg kíváncsian várom, hogy mire mennek idén.

Rengeteg felkészülési mérkőzést vívott a Bielefeld, kell is az ismerkedés és az összeszokás, de eddig úgy fest, hogy van hová fejlődni. Még a gyengébb csapatok is megtréfálták egy párszor a harmadosztályú klubot, ma pedig egy olyan ellenfél vár a klubra, akik legyőzték nemrég a Frankfurtot. Sőt, magabiztosan legyőzték a Wuppertal és az Aachen csapatát is, illetve még két alacsonyabb osztályút, ahol sikerült 6-6 gólt szerezzenek.

Tegnap az Oberligában szereplő Lotte csapata legyőzte a Bielefeldet, semmi nem akart összejönni a hazaiaknak, pedig próbálkoztak gazdagon. Ma első alkalommal játszanak az új szezonban a SchücoArénában, ami a Bielefeld stadionja, nagy is a fogadkozás. Mindenki oda akarja tenni magát a szurkolóknak, megmutatni, hogy kiérdemelték a helyüket, jobbak, mint az eltakarított játékosok.

Ugyan Regionalligás az ellenfél, vagyis csak egy osztálynyi különbség van a két csapat között, de azt gondolom, hogy sima hazai győzelem fog születni. Most van itt az ideje a bizonyításnak, itt lehet utoljára meggyőzni a vezetőséget, hogy helyük van a következő heti bajnoki rajton.

Arminia Bielefeld - TSV Steinbach: Arminia Bielefeld által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp