Kegyetlen világ tud lenni az ATP Tour is mikor besűrűsödik a versenynaptár. A legtöbben ilyenkor pihennek, ez főleg a csúcs játékosokra igaz, de vannak akik ilyenkor nyomják meg, érezvén a lehetőséget a pontok gyűjtögetésére.

Ezzel tudott élni a kínaiak új nagy kedvence Zhizhen Zhang is, aki a múlt heti 500 -as kategóriájú hamburgi tornán egészen az elődöntőig menetelt, egy félig német és két totál germánt legyőzve az útja során (Choinski, Hanfmann, Altmaier), végül Györe Laci állította le a tündérmeséjét.

Kitzbühelben folytatja a kínai, ahol teljesen más körülmények és magaslati levegő is várja, amihez alapból nehéz hozzászokni, de ez hatványozottan igaz egy csúcsra járatott hét után.

Dusan Lajovicnak bőven volt ideje pihenni, hiszen Hamburgban kecmanovic legyűrése után a későbbi, szintén elődöntős francia Fils hamar véget vetett a programjának.

Lajovic tavaly itt Kitzbühelben negyeddöntőzött, most pihenten egy fáradtabb riválissal szemben akár könnyebb rajtot is vehet.

A French Openről van friss emlékük egymással kapcsolatban, akkor sérülés miatt 6:1,4:1 -nél bedobta a törölközőt a szerb, most felgyógyulva, egészségesen teljesen más a képlet és jelen fizikai állapotokat tekintve gyorsan el is homályosíthatja a rossz emlékképeket Dusan.

Lajovic nincs túl sikeres időszakon túl, Banja Luka megnyerése után, ahol Djokovicot is verte, a fináléban pedig Rublevet, alig nyert meccset, ám az ő esetében ezek a sorozatok rendre hamar lezárulnak.

Én most érzem elérkezettnek az időt, hogy egy olyan ellenféllel szemben, aki rengeteget kiadott és ott hagyott magából Hamburgban, végre megindul a szekere.

Lajovic, Dusan - Zhizhen Zhang: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp