Az augusztusi írásaim sorát egy rangos eseménnyel a holland Szuperkupával kezdem. A rotterdami De Kuip-ban rendezendő találkozón a bajnok Feyenoord néz farkasszemet a kupagyőztessel és a Szuperkupa címvédőjével, a PSV Eindhoven csapatával. Ez a párosítás az elmúlt években magában hordozta a sok gólos mérkőzéseket, ezért én is emellett az opció mellett döntöttem és a találkozót a több mint 2,5 gól feletti opcióval küldöm játékba.

A nyári átigazolási szezonban mind a két csapat keretében jelentős változások történtek, de azt, hogy ez milyen hatással lehet majd a teljesítményükre nehéz megjósolni. Gólokat rúgtak is kaptak is zömében a felkészülési mérkőzéseiken, s bár a "profi" tippelők azt mondják, hogy a PSV jobb eredményeket ért el ezen időszak alatt, én azt mondom az sem mindegy ki ellen. Ebben az összevetésben nálam a Feyenoord előrébb jár, mert erősebb ellenfelei voltak mint a PSV-nek. Egy Orkun Kökcü típusu játékos távozását Rotterdamból más csapat is megérezné, de az érte kapott jelentős összegből megvásárolták többek között Calvin Stengs-t. A még mindig csak 24 éves középpályás a francia Nice csapatától érkezett, ahol nem váltotta meg a világot, de előtte az AZ Alkmaar csapatában kiváló szezonokat futott. A PSV-nél is biztosan sajnálják Xavi Simons távozását (kölcsönben volt náluk a PSG-től), de majd helyette is megtalálják a megfelelő helyettest. Lehet pont a Club Brugge-től érkező Noa Lang váltja majd be a hozzá fűzött reményeket.

Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy nem nagyon kell itt parázni, hogy a nyári átigazolások miatt ne lennének ezen a találkozón gólok. Sőt, ha jobban belegondolunk pontosan az összeszokatlan, vagy még nem elég olajozottan működő csapatrészek hibáitól várhatjuk igazán a gólokat. Ebben bízok és ezért merem ajánlani ezt a tippet.

Feyenoord - PSV Eindhoven: Gólok száma - Felett/alatt tipp