A belga bajnokság második fordulójában egy sima mérkőzés lehetett volna a Genk hazai találkozója. A szerdai események után viszont nehéz elképzelni, hogy könnyen túl tudná magát tenni a történteken a csapat.

Jó előjelekkel vághattak neki a Servette elleni visszavágónak, miután Svájcból egy 1:1-es döntetlennel tértek haza. Wouter Vrancken csapata számára istenien indult a második felvonás első percei miután három perc alatt emberelőnybe került alapjáraton is jóval erősebb csapata. Egy teljes mérkőzésen tehát 10 ember ellen kellett hazai pályán focizniuk, vagyis csak kellett volna hiszen ez nem igazán sikerült és horror lett a vége. Hiába vezettek két alkalommal is, a vendégeik egyenlíteni tudtak, majd 120 perc játékidő után büntetőkkel magabiztosan továbbjutottak. Az akarattal nem volt probléma, több mint 15x találták el a kaput, de a befejezések katasztrófálisra sikerültek illetve Frick is élete védéseit mutatta be, nem véletlen kapott 10-es értékelést és lett a meccs embere. A következő ellenfél a Rangers lehetett volna, ahol szintén bőven lett volna továbbjutási esélyük.. Ezek után kegyetlen csalódottak lehetnek és miután 120 perc van a lábakban és vélhetően mentálisan is gondjaik lehetnek, szerintem bőven benne lehet a meccsben hogy akármilyen állás is lesz az első félidő végén, a második játékrészben az első meccsén két gólt szerző vendégek is betalálhatnak minimum egyszer..

A vendégek a felkészülés során is jól pörögtek hiszen a Charleroi (4:1) mellett a Reims (3:2) és a Marseille (1:0) is áldozatukká esett.

Tipp: 3-2

KRC Genk - AS Eupen: Mindkét csapat gólt szerez - 2. félidőben - Igen/Nem tipp